Medimagazin logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memur zam oranlarını açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Memurlarımızın maaş artış oranını yüzde 30,5'e çıkarttık, aylık geliri 1500 liradan başlayan 1 milyon 266 bin emeklimizin maaşlarını 2 bin 500 liraya yükseltmiş oluyoruz." dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memur zam oranlarını açıkladı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı açıklamada, "Son 12 aydaki çalışan sayısını koruyup meslek lisesi veya üniversite mezununu en az 12 ay istihdam taahhüdünde bulunanlara 100 bin lira destek veriyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KOSGEB'in hızlı destek programına ilişkin, şunları kaydetti:

"Amacımız bu programla 75 bin yeni meslek lisesi veya üniversite mezunu gencimizi istihdama dahil etmektir."  

Kur korumalı Türk lirası mevduatıyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kur korumalı Türk lirası mevduatına kısa sürede 78 milyar liralık bir geçişin yaşanması, vatandaşlarımızın ekonomi programımıza olan güveninin işaretidir." diye konuştu. 

"Kömür yardımları 'doğal gaz faturası desteği' olarak da verilebilecek"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kömür yardımlarının, yeni yılla birlikte 'doğal gaz faturası desteği' olarak da verilebileceğini aktardı.

Erdoğan, "2021 yılında vatandaşlarımız lehine doğal gazda 80 milyar, elektrikte 20 milyar, akaryakıtta 65 milyar liralık kamu adına fedakarlık yaptık." ifadelerini kullandı.

"Enflasyonun en kısa sürede tekrar tek haneli rakamlara geriletmekte kararlıyız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk lirası için Hazine desteği ile Kurumlar Vergisi'nde bir puanlık indirim yapılmasını da içeren kanun teklifini yarın Meclis'e sunacaklarını bildirdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizde, yüzde 6'lara kadar indirdiğimiz enflasyonun boynunu kırarak en kısa sürede tekrar tek haneli rakamlara geriletmekte kararlıyız." dedi. 

"Hiçbir emeklimiz 2 bin 500 liranın altında maaş almayacak"

Emekli maaşlarına ilişkin, Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Yeni düzenlemeye göre hiçbir emeklimiz 2 bin 500 liranın altında maaş almayacak. Aylık geliri 1500 liradan başlayan 1 milyon 266 bin emeklimizin maaşlarını 2 bin 500 liraya yükseltmiş oluyoruz."

"Memurlarımızın maaş artış oranını yüzde 30,5'e çıkarttık"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, memur maaşlarına ilişkin ise, "Memurlarımızın maaş artış oranını yüzde 30,5'e çıkartarak onlara ilave bir sosyal destek sağlamış oluyoruz." dedi. 

"Hiçbir vatandaşımızı fiyat artışlarının yükü altında bırakmadık." diyen Erdoğan, "Vatandaşlarımızın gelirlerini enflasyonun altında ezdirmeyecek özel tedbirler aldık." ifadelerini kullandı. 

"Yüz yüze eğitime devam edeceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kovid-19 ile mücadeleye ilişkin, "Tedbirlere daha fazla riayet ederek yüz yüze eğitime devam edeceğiz." diye konuştu.

memur zammı
memur maaş zammı
maaş
aylık gelir
Yorum (17)
Mert
Aralık ayı başında SB ile beraber sayının Cumhurbaşkanı, Hekim ve emekli hekim maaşlarında “iyileştirme” müjdesi verdi ve Meclis’ten oybirliği ile geçti ama iki gün geçmeden, daha da iyileştireceğiz sözüyle önerge geri çekildi. O sözün yerine getirilmesini ve Önergenin uygulanmasını bekliyoruz.
67
Cevapla
Emrullah
Emeklili Hekimlere verilen sözün tutulmasını, Sağlık Bakanlığının Meclise kabul edilen, sonra beklemeye alınan Hekim ve Emekli Hekim maaşlarına iyileştirme yapan önergenin hemen yarın gündeme alınıp yasalaşmasını istiyor ve bekliyoruz..
73
Cevapla
emre
1/4 uzman doktorum Aralık 2021 maaşım 5.328,07 TL açtım baktım kuruşu kuruşuna yazıyorum.Basında yer alan tablolara göre 10.093 TL alıyormuşum 13.312 TL olmuş.Seçenekler; ek ödeme dahil edilmiştir çünkü verilen rakam ortalama toplam gelirime denk geliyor.İkinci seçenek Sayın Cumuhurbaşkanı ve Sağlık Bakanı tarafından duyurulan basına doktora 5 bin TL zam olarak yansıyan ama sonrasında çalışan hekime zam değil var olan ek ödemeyi koruyan (Sağlık-Sen tarafından yapılan toplu sözleşme ile hekimlerin ek ödemesi ortalama 4 bin TL düştü yasa bunu düzeltip var olan geliri koruyordu artış yoktu) mecliste tüm partilerin oy birliği ile kabul etmesine rağmen iptal edilen yasa kimsenin haberi olmadan çıktı.İkinci seçenek mümkün değil tabi ki...
33
Cevapla
ulku
1/4 sağlık memuru ile 1/4 ben uzman dr maaşı arasında 2500 tl fark var !!!!!!!!!!!!
43
Cevapla
Ahmet Kurt
Cumhurbaşkanımız, sağlık bakanımız hekimlere vermiş oldukları iyileştirme sözünü tutmalarını bekliyoruzzzzz, kendilerine güvenmek istiyoruz. Hakim , savcılardan dahamı az eğitim ve emek veriyoruz; onlara zamanında yapılan iyileşitirmelerde kimse sesini çıkarmamıştı. Daha yeni öğretmenlerede iyileşitirmelerde bulunuldu. Doktorlara da bir an önce, hemen yarın verilen sözlerin tutulmasını bekliyoruz.
56
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir