Medimagazin logo

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, bir aşının daha faz-1 aşamasına başlayacağının müjdesini verdi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, "Selçuk Üniversitesinden Prof. Dr. Osman Erganiş hocamızın klinik aşamayı tamamladığı ve faz-1 aşamasına başlayacağı haberini aldık." dedi.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, bir aşının daha faz-1 aşamasına başlayacağının müjdesini verdi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Yozgat'ta yayın yapan Çamlık TV'nin canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kovid-19'a karşı halihazırda 18 yerli aşı çalışmasının bulunduğunu ve bunlardan 7'sinin ümit verici olduğunu kaydeden Oktay, 7 aşı içinde 4'ünün klinik uygulama aşamasında bulunduğunu bildirdi.

Oktay, Kayseri Erciyes Üniversitesinden Prof. Dr. Aykut Özdarendeli tarafından geliştirilen aşının son klinik aşama olan faz-3 aşamasına çok yakında geçeceğini ifade etti.

Aşı çalışmalarında ciddi mesafe kat edildiğini ve klinik aşamaya gelmiş durumda olan çalışmaları sıkı takip ettiklerini vurgulayan Oktay, şunları söyledi:

"Bugün de güzel bir haberimiz var. Selçuk Üniversitesinden Prof. Dr. Osman Erganiş hocamızın geliştirdiği aşı adayının klinik öncesi aşamayı tamamladığı ve faz-1 aşamasına başlayacağı haberini aldık. Kısmet olursa çarşamba günü faz-1 uygulaması başlamış olacak."

yerli aşı
fuat oktay
faz 1
cumhurbaskani yardimcisi
Yorum (1)
bir vatandaş
Bir Amerikan atasözü der ki ''Meat is not meat until it is in the pan''.
4
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir