Medimagazin logo

Cüneyt Özdemir'den sağlıkta ABD - Türkiye karşılaştırması: Mart ayına randevu verdiler

CNN Türk'te yayınlanan 5N1K'nın yapımcısı gazeteci Cüneyt Özdemir, ABD sağlık sistemiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Özdemir, ABD'de hastanede dört ay sonrasına randevu verdiklerini, Amerikalıların bir dolgu için bile 12 bin dolar ödediğini söyledi. Pek çok insanın tedavi için Türkiye'ye gittiğini aktardı.
Kaynak: CNN TURK
Cüneyt Özdemir'den sağlıkta ABD - Türkiye karşılaştırması: Mart ayına randevu verdiler
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

CNN Türk'te yayınlanan 5N1K'nın yapımcısı gazeteci Cüneyt Özdemir, sağlık sorunuyla ilgili Amerika'daki tedavi sürecine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. YouTube hesabından paylaştığı videoda ABD'deki sağlık sistemine değinen Özdemir şunları söyledi:


"Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da bir doktora gittim. Çok endişe duyduğum, birkaç günü kâbusla geçen, hayatı tekrar gözden geçirdiğim sağlık tehlikesi yaşadım. Biyopsiler oldu, temiz çıktı, halledilebilir çıktı. Ben de çok sevindim. Eşeği kaybettik yine bulduk.


Buraya geldim, dedim ki doktora gidelim. Mart ayına randevu verdiler Mart. Hangi aydayız? Daha Kasım'ın sonundayız. 4 ay sonraya. Ki baya sağlık sigortamız var ona rağmen.


Şimdi burada bu bir efsane zaten. Dişine bir şey olur; 3 bin dolar, 4 bin dolar, 10 bin dolar dolguya para alıyorlar. Vallahi şaka değil; 60-70 bin liraya.


Yine bana diyeceksiniz ki 'ulan yine bu Cüneyt iyice yandaşa bağladı' Peki bu Cüneyt yine bağlamış olsun ama inanın pek çok insan dişini yaptırmaktan, herhangi bir sağlık sektöründeki bir şeye kadar için Türkiye'ye gitmeyi tercih ediyorlar. Daha kolay daha basit.


Şehir hastaneleri tartışılıyor, şu tartışılıyor bu tartışılıyor ama böyle bir pratiklik de var. Burada 4 ay sonraki sistemi inanın Türkiye'de kendiniz devlet sistemindeki sigortayla daha çözebileceğiniz bir sistem var gibi gözüküyor."


 
 

cüneyt özdemir
sağlık sistemi
Yorum (6)
Dr.Gökhan Gökçe
Bizde de sağlık hizmetleri o kadar rahat ki.... rahatlıktan doktor dövüp doktor öldürüyorlar, hamile doktoru yerde tekmelerler, Türkiye'de çok azla yetindiği, çoğu dünya ortalamasının çok çok altında emeğinin karşılığını aldığı halde hala tüm azmi ve iyi niyetiyle çalışan çok deneyimli, bilgili bir sağlık çalışan kitlemiz var...İster inanın ister inanmayın Türkiye'nin gıptayla bakılacak sağlık insan kaynağı mevcuttur. Gece 23 lere kadar poliklinikler açık, çal kapıyı pardon çalmadan da istediğin doktora ulaşırsın, yurt dışında 40.000 dolara yapılan ameliyatı 4.500 TL ye yaptırırsın mesela bizim hastanelerde, belim ağrıyor, başım ağrıyor diyip git bakayım ABD de de bir beyin cerrahına da görelim... ancak rüyanızda görürsünüz. Türkiye'de alacağınız bir sağlık hizmetinin hala kıymetini bilmez ve bu hizmeti can siparene veren insanlara sağlık şiddeti ve terörü estirirsiniz bizi yakan yedimiz yumruğun acısı değil o yumruğun nefsimizde oluşturduğu kırıklık. Ama ne gariptir yine de Türk sağlık çalışanları ne isaya yaranabilmiştir ne musaya...
131
Cevapla
Yusuf
Bu devletimizin iyi sağlık politikasından kaynaklanmıyor. Ucuza hekim çalıştırmakla ilgili. Hindistan da uygun mesela.
38
Cevapla
Ali
5.400 tl Diş hekimine maaş verirsen tabiki bedavaya yaparsın.. Sayın Özdemir hazır Amerikadayken Diş Hekimlerinin gelirlerini de kıyaslasın..
40
Cevapla
Dr
Adamlarda nitelik, bizde nicelik ön planda. Nicelikte önde olmamiz ABD den daha nitelikli oldugumuz anlamina gelmez.
5
Cevapla
asi
Sayın Özdemir, Herşeyi söylemeye yazmayı cesaretiniz varda, konu doktor ve sağlık çalışanları olunca küçük dilinizi yutuyorsunuz. Hatta o kadar çok yaklaşıp hiç mevzu etmemenizde güçlü bir gazeteci olmadığınızı gösteriyor. Bu ülkede sağlık hizmetleri ve sağlık sistemi, doktor ve sağlık çalışanların emeğinin sömürülmesi üzerine kurulmuştur. Kimsenin dönüşüm yaptığı yapabildiği yok. Asıl olan sömürülmüş ve sömürülmeye devam eden doktor emeğidir. Sayın Özdemir bir sorsanıza bakalım Amerika da, imam ve polis doktor kadar para alabiliyor mu ? Bir muayene 2-3 dolara yapılıyor mu ? Bir ameliyat 75 Dolara yapılıyor mu ? Biz bu soruların cevabını çoktan ve yaşayarak biliyoruz ama siz daha yeni öğrenmişsiniz anlaşılan. Çünkü yaptığımızın işin ne kadar riskli ve zor emek gerektirdiğini biz zaten biliyoruz. Fakat bildiği halde görmezlikten gelinerek yönetiliyoruz. Medeni ülkelerde sağlıkçının hakkı yenmiyor veya ona göre aldığı ücrete göre risk alıyor çalışıyor. Sayın Özdemir sizde herkes gibisiniz. Sağlıkta olan olumlu görüntünün sahibini göremeyecek kadar körleşmişsiniz.
11
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir