Medimagazin logo

‘Darbedilen ambulans şoförü yalnız değil’

Kırşehir İl Sağlık Müdürlüğünde görevli 112 acil servis ambulans şoförü Mehmet Şahin’in darbedilmesi sonucu harekete geçen Sağlıkta Şiddete Son Derneği, avukatları aracılığıyla zanlıların tutuklu yargılanmaları için başvuruda bulundu
‘Darbedilen ambulans şoförü yalnız değil’
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlıkta Şiddete Son Derneği’nden yapılan açıklamada Kırşehir’de yaşanan olayda iki kişinin saldırısına uğrayan , darbedilen, hakaret ve tehditlere maruz kalan ambulans şoförü ile irtibatı geçildiği belirtildi. Ambulans şoförü Mehmet Şahin’e dernek avukatlığı yoluyla hukuki yardım sağlandığı belirtilen açıklamada Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığına müracaat edilerek, saldırganların Sağlık Hizmetleri Kanunu Ek 12.Maddesi gereği tutuklu yargılanmaları için başvuruda bulunulduğu kaydedildi.

Konu ile ilgili açıklamalarda da bulunan sağlıkta Şiddete Son Derneği Başkanı Av. Ahmet Gürol Şağban “Derneğimiz kurulalı çok az bir zaman olmasına rağmen gerçekleştirdiği birçok etkinlik ve faaliyetle tüm ülke sathında sesini duyurmaya başladı. Öncelikle Kırşehir’de sağlık çalışanımız Mehmet Şahin’e karşı yapılan alçak saldırıyı kınıyoruz. Saldırganların hak ettiği cezaları almaları yönünde derneğimiz çok kısa bir sürede olaya müdahil olmuştur. Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığına da saldırganların tutuklu yargılanması için Sağlık Hizmetleri Kanunu Ek 12.Maddesini hatırlatan bir yazı gönderdik. Sağlık çalışanımız Mehmet Şahin dernek avukatlarımıza yetki vereceğini belirtti. Hukuki sürecin sonunda kadar takip edeceğiz. Bundan böyle sağlık çalışanlarımız yalnız değildir. Türkiye’nin neresinde olursa olsun sağlık çalışanlarımızın maruz kaldıkları veya tanık oldukları şiddet olaylarını derneğimize bildirmeleri halinde onların da yanında olacağız.”

Sağlıkta Şiddete Son Derneği Başkanı Av. Ahmet Gürol Şağban, Kırşehir’de yaşanan saldırı olayının failleri hakkında cezai süreci takip edecekleri gibi ayrıca bu şahıslar hakkında maddi ve manevi tazminat davalarının da açılacağını sözlerine ekledi.

sağlıkta şiddet
ambulans
112
acil servis
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir