Medimagazin logo

Darp edilen sağlık çalışanı: Şu an sol gözüm görmüyor

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde maskesini doğru takması uyarısında bulunduğu kişi tarafında darp edilen sağlık çalışanı Rıfat Babayiğit, "Şu an sol gözüm görmüyor. Göreceğimi söylüyorlar ama ne kadar göreceğim bilmiyorum. İkinci bir ameliyatta daha olacağım" dedi.
Darp edilen sağlık çalışanı: Şu an sol gözüm görmüyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde çalışan Rıfat Babayiğit, hastaneye gelen Furkan T.'ye maskesini doğru takması için uyarıda bulundu. Cezaevinden izinli olarak çıktığı öğrenilen Furkan T. bu uyarının ardından sağlık çalışanına yumruk atarak darp etti. Gözünden yaralanan Babayiğit, acil ameliyata alındı.

TERS BAKTIN DEDİ YUMRUK ATTI

Yaklaşık iki saat süren operasyonun ardından konuşan sağlık çalışanı Babayiğit, "Ben orada herkesi maskesini doğru takması için uyardım. Ağız, burun tam kapatılacak şekilde maskenizi takın dedim. Bazı kişiler hemen uyarıları dikkate alıp maskesini taktı. Bu kişi iki defa düzeltti sonra tekrar çıkardı. Tekrar uyardım bu defa bana küfretti. Küfrü umursamadım. Güvenliği arayıp bu hasta yakınını almasını söyledim. Muayene girip çıktılar, tam sırada yanımdan geçerken 'sen bana ters baktın' dedi. Montunu çıkardı, benim gözümün ortasına vurdu. Hiçbir tartışma olmadı, kişiyi bile tanımıyordum. Hemen acil cerrahiye gittik, sonra ameliyata aldılar" dedi.


Sağlık Bakanı Koca: Şiddete karşı bir olmalıyız

İstanbul,(DHA) SAĞLIK Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Çapa Tıp Fakültesi'nde görevli hasta bakıcıyı darp eden kişinin "kasten yaralama" suçundan tutuklandığını hatırlatarak "Şiddete karşı bir olmalıyız" mesajı verdi. 

 

 

Koca paylaşımınıda şu ifadelere yer verdi: "Çapa Tıp Fakültesi’nde görevli hasta bakıcımız, maskesini doğru takması için uyardığı kişi tarafından darp edilmiş ve göz ameliyatına alınmıştı. Saldırgan, Çağlayan Adliyesi’nde 'kasten yaralama' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şiddete karşı bir olmalıyız"

 

 



'Maskeni doğru tak' diyen hasta bakıcı darp edildi


 

"ŞU AN SOL GÖZÜM GÖRMÜYOR"

Babayiğit, "Saat 13.30 gibi ameliyata girdim, 15.30 gibi ameliyattan çıktım. Şu an sol gözüm görmüyor. Göreceğimi söylüyorlar ama ne kadar göreceğim bilmiyorum. İkinci bir ameliyatta daha olacağım. Hekimler kesin bir şey söylemediler daha ama düzelebileceğini söylediler. Önümüzde uzun bir süreç var" ifadelerini kullandı.

Cezaevinden izinli çıktığı öğrenilen Furkan T.'ye acıdığını söyleyen Babayiğit, bu kişilerin kontrollü olarak hastanelere girmesi gerektiğini belirtti. Babayiğit, "Ben bugün gözümden oldum ama bazı sağlık çalışanları canlarını veriyor. Ben sadece maske için yardımcı oldum. Kötü bir şey de söylemedim. O kişiye acıyorum. Ailesi var, bizden enfeksiyon kapıp başkasına taşıyabilir. Elini kolunu sallayarak hastaneye girme hakları yok. Güvelik ya da polis eşliğinde girmeli. Bugün bana yarın başkasına zarar verebilir" diye konuştu.

istanbul universitesi tip fakultesi
rifat babayigit
Yorum (1)
Ne
1. Yeni bir sağlıkta şiddet yasası (CEZA YASASI OLARAK) ACİLEN şart, bu iş pandemiyle mücadeleyi çok olumsuz etkiler, sağlıkçıyı daha da yıpratır. 2. Saldırgan(lar) hemen içeri, duruma göre cezaevi ya da akıl hastanesi,soruşturma sağlık magandası içerdeyken devam edecek, adli kontrol şartıyla salıverme yok. 3. Sağlık hizmetlerinden ücretsiz faydalanma duruma göre geçici ya da kalıcı olarak engellenecek 4. Bu tiplerin rehabilitasyonunda (çok zor bir iş) sağlık kuruluşları, özelikle covid servis ve yoğun bakımlarında görevlendirme (getir götür işleri) uygulanacak, Hanyayı Konyayı bi görsünler bakalım. 5. Sağlık kuruluşlarına elini kolunu sallayarak girişlerin kontrol altına alınması. Adliyeleri bırakın, AVM lere girişte bile X-ray, güvenlik, kontrol var. 6. Tabii en etkilisi bu rezaletin daha başlangıç aşamasında engellenmesi, süratle harekete geçecek mekanizmaların oluşturulması Sonuç olarak SALDIRGAN SÖZEL YA DA FİZİKİ ŞİDDET UYGULAMANIN ETKİLİ VE CAYDIRICI BİR KARŞILIĞI OLDUĞUNU GÖRECEK,YAŞAYACAK. DİĞER POTANSİYEL MAGANDA VE SALDIRGANLARA ÖRNEK OLACAK. YOKSA PANDEMİ + MAGANDA ŞİDDETİ SAĞLIKÇIYI BİTİRİR, HİÇ İYİ OLMAZ.
4
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir