Medimagazin logo

Derisinin altında böcekler olduğunu iddia eden kadın hastaneye kaldırıldı

Derisinin altında ve evin her yerinde böcekler olduğunu söyleyen ismi açıklanmayan kadın, kollarını tırmalamaya başlayıp, evin duvarında delikler açmaya başlayınca hastaneye götürüldü. Hasta kadına sanrısal bozukluk adı verilen bir akıl hastalığı teşhisi konuldu. Ardından, talihsiz kadının DEHB'si için aldığı ilacın halüsinasyonlara yol açan korkunç bir yan etkisi olduğu anlaşıldı
Kaynak: Habertürk
Derisinin altında böcekler olduğunu iddia eden kadın hastaneye kaldırıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Derisinin altında ve evin her yerinde böcekler olduğunu söyleyen ismi açıklanmayan kadın, kollarını tırmalamaya başlayıp, evin duvarında delikler açmaya başlayınca hastaneye götürüldü.

İngiliz gazete Daily Mail'de yer alan habere göre; 38 yaşındaki iki çocuk annesi kadının dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu (DEHB)için kullandığı ilaçların yan etkisine maruz kaldığı belirtildi. Böcek şikayetleri üzerine talihsiz kadın önce uyuşturucu açısından test edildi, ardından evi incelendi. Ancak böceğe dair hiçbir şeye rastlanmadı. Hasta kadına sanrısal bozukluk adı verilen bir akıl hastalığı teşhisi konuldu. 

Ardından, talihsiz kadının DEHB'si için aldığı ilacın halüsinasyonlara yol açan korkunç bir yan etkisi olduğu anlaşıldı. 

BÖCEKLERİN UZUVLARININ CİLTTEN DIŞARI ÇIKTIĞINI GÖRÜYORDU

Uzmanlar, bu zihinsel rahatsızlığın, insanların kendi bedenlerinde ya da yakınlarının bedenlerinde yaşayan parazitlere, solucanlara ya da böceklere sahip olduklarına inanmalarına neden olduğunu söyledi. 

Dr. Catriona Howes raporunda şöyle yazdı: “Hasta, cildinin altında böceklerin yürüdüğünü hissediyor ve böceklerin uzuvlarının cildinden çıktığını görüyor. Ayrıca onları cildinde toplayarak, dışarı çekmeye çalıştığını da kabul ediyor. Doktorlar, hastanın cildinde herhangi bir şey bulamadılar. Anormal olan tek şey, kollarındaki çiziklerdi. Uyuşturucu bağlantısı olabileceği düşünülerek test yapıldı, ancak testler de olumsuz sonuç verdi. Bu nedenle sanrısal bozukluk teşhisi konuldu. Ardından iki ay önce başlamış olduğu DEHB ilacı ortaya çıktı. İlacı bıraktıktan sonra semptomları durdu ve yavaş yavaş iyileşti. Altı ay sonra tam bir iyileşme gerçekleşti."

hiperaktivite bozuklugu
dikkat eksikligi
sanrisal bozukluk
Yorum (4)
A
Belki de böcekler vücudu terk etti. Doktorlar herşeyi bildiğini zannediyor
16
Cevapla
Özlem
A kişisi belki vücudunu terketti demiş te heralde böceğin vücutta giriş veya çıkış izi olur, belirtisi olur, cildinin altından yürüyen böcek sence nereden çıkabilir.. Bu bildiğin psikiyatrik bir vaka..
6
Cevapla
Halit
Özlem Hanım'a katılıyorum, demek ki böcekler girdikten sonra giriş bölgelerinin izini kapatmış ve vücudu terk etmemiş, doktorlardan saklanmanın yolunu bulmuşlar.. Ah şu doktorlar bir de bakmayı bilseler..
7
Cevapla
Hasan Akdemir
Bir yakınımın kullandığı allerji ilacı da benzer bir etki yapıp çocuk her yerde böcek görmeye başlamış, hatta benim kollarıma vurup onları kovmaya bile çalışmıştı. Velhasıl reçetesiz alınabilen ilaçlarda bile bu risk varken psikiyatrik ilaçlar konusunda çok daha duyarlı olmak gerekiyor.
12
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir