Medimagazin logo

Devleti 2 milyon 500 bin lira zarara uğrattığı şüphesi ile doktor gözaltına alındı

ANKARA'da sahte engelli raporu alarak 73 kişiyi emekli eden 2 ayrı suç şebekesine polis ekipleri tarafından operasyon düzenlendi. Devleti 2 milyon 500 bin TL zarara uğrattığı tespit edilen 1'i doktor, 8'i hastane personeli 27 kişi gözaltına alındı. Suç örgütünün, sahte engelli raporu ile emekli ettikleri kişilerden 2 bin ile 9 bin TL arasında para aldığı belirtildi.
Kaynak: DHA
Devleti 2 milyon 500 bin lira zarara uğrattığı şüphesi ile doktor gözaltına alındı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol


Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kentteki bazı kamu hastanelerinden sahte engelli raporu aldığı belirlenen 2 ayrı suç örgütünü teknik ve fiziki takibe aldı. Polis ekiplerinin takibi sonucu, örgüt liderleri M.G. ve Ş.B.'nin şüphelileri önce vergi indiriminden faydalandırdıkları daha sonra da kanunsuz şekilde emekli ettikleri tespit edildi.

SAHTE RAPORLA EMEKLİ OLMAK İSTEYENLERE 'JOKER' ADINI VERDİLER

Örgütlerin, bu işlemler için doktorların e-devlet şifresini bilen personeller ile irtibat kurduğu, örgüt tarafından 'joker' olarak tabir edilen hasta ve engelli olmayan şüphelilerin yerine gerçek hastaların tahlillerinin şüphelilere verildiği belirlendi. Örgütlerin bu şekilde engelli raporu alarak 'joker' adını verdiklerini şüphelileri emekli ettikleri ve bu işlem için şüphelilerden 2 bin ile 9 bin TL arasında ücret aldığı belirlendi.

73 KİŞİYİ EMEKLİ ETTİLER

2 örgütün bu şekilde 73 kişiye sahte engelli raporu alarak emekli ettiği ve devleti bu yolla yaklaşık 2 milyon 500 bin lira dolandırdığı öğrenildi. Bunun üzerine 2 örgüte operasyon düzenleyen polis ekipleri, örgüt liderleri M.G., A.Ö., F.Y., Ş.B. ve B.Y. ile sahte rapor verdiği belirlenen doktor A.K. ve 8 hastane çalışanının da arasında bulunduğu 27 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüphelilerin emniyetteki sorgusu sürüyor. Hakkında yakalama kararı çıkarılan 3 şüphelinin yakalanması için de çalışma başlatıldı.

operasyon
sahte rapor
Yorum (1)
Osman D
Doktor ve personel suçlu, tamam. Ancak, değerli (!??) insanımız da bu işler için hazır, adeta biçilmiş kaftan. Hastanede ameliyat olmuş hastalar, maluliyet raporu almak için sık sık geliyorlar ve yalvarırcasına ısrar ediyorlar: "Aman doktorum, ben ameliyat oldum, yarım oldum. Bana bir maluliyet raporu düzenleyin de emekli olayım" diye. Yani, ard niyetli olsanız ve bu işlere çanak tutsanız, bir anda zengin olmanız işten bile değil. Ben, dakikalarca onlara, ameliyat olup iyileştiklerini, maluliyetin farklı bir şey olduğunu, bunun için kolunun bacağının kesilmesi ya da kör, sağır olmaları gerektiğini anlatıyorum. Yine de bazıları ikna olmuyor. Gidip sağlık kuruluna dilekçe verip uğraşıyor. Ne diyeyim? Ülkede çalışmaya gelince adam yok. Diğer yandan bakınca, bedavacı çok.
8
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir