Medimagazin logo

Diyabetli hastalarda fiziksel aktivite mortaliteyi azaltır

Tip 2 diyabet hastalarında kan şekerini kontrol etmek ve kalp sağlığını iyileştirmek için fiziksel aktivite önerilmeli
Diyabetli hastalarda fiziksel aktivite mortaliteyi azaltır
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

European Journal of Preventive Cardiology Dergisi'nde yayımlanan araştırmaya göre; Tip 2 diyabet hastalarına kan şekerini kontrol etmek ve kalp sağlığını iyileştirmek için fiziksel aktivite önerilmeli.

Nerdeyse dünya çapında bir salgın haline gelen diabette hastaların egzersiz programlarına uymadıklarının altı çizildi. 

Yayınlanan makalede doktorlara, hastaları günlük aktivitelerine fiziksel aktivite katmaları, ulaşılabilir ve ölçülebilir hedefler koymaları ve bu hedeflere ulaşmak için kişiselleştirilmiş egzersiz eğitimi programları tasarlamaları konusunda nasıl motive edecekleri konusunda pratik tavsiyeler sunuluyor.


DSÖ: Sağlıklı görülen oranda egzersiz yapmayanlarda ciddi hastalıklara yakalanma riski artıyor


Kaynak: Kemps H, Kränkel N, Dörr M, et al. Exercise training for patients with type 2 diabetes and cardiovascular disease: What to pursue and how to do it. A Position Paper of the European Association of Preventive Cardiology (EAPC). Eur J Prev Cardiol. 2019. DOI: 10.1177/2047487318820420.

diabet
egzersiz
Yorum (1)
Dilba Kılıç
Çok önemli bir konuya dikkat çekilmiş. Hastalık durumlarında egzersiz programlama fizyoterapistilerin görevidir. Bizler hali hazırda kademeli bir şekilde fiziksel aktivite kazanımı konusunda çalışıyoruz. Biz fizyoterapistlerin zaten olma amacımız bu. Bu konuda hekimler de hastalar da bize danışabilirler. Hareket kabiliyetini arttırmak için, egzersiz ve fiziksel aktiviteyi hayatımıza kalıcı bir şekilde yerleştirebilmek için hangi şartlarda olursak olalım kaybetmeden fizyoterapistlere ulaşmalıyız.
3
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir