Medimagazin logo

Doçentlik Sistemi Değişiyor

YÖK Başkanı Yekta Saraç, doçentlik sisteminde yapılacak değişiklikleri açıklıyor.
Kaynak: CNNTURK
Doçentlik Sistemi Değişiyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Yekta Saraç, CNN TÜRK'ün haberine göre, doçentliğe geçişteki sözlü sınavları kaldıracaklarını duyurdu. Peki yerine nasıl bir sistem getirilecek, ne zaman uygulamaya konulacak?

 

doçenli̇k
sistem
yekta sarac
yok
degisiyor
Yorum (6)
tuurul@gmail.com
Her üniversite kendi doc sınavını kendisi yapacaksa bunun eski sistemden ne farkı var! Şimdilerde genelden seçme jüri vardı, yenisinde ise lokal olarak seçme jüri olacak, belki torpil ve nepotism daha da fazla olacak. Yoksa adamın aklına devlet üniversitelerinde özelleştirmenin ayak sesleri mi geliyor ne!
11
Cevapla
murat han
keşke merkezi sınavla doçent olunsa. mesela yabancı yayın kriterleri arttırılsın. h indeksi de kritere alınsın. dosyasını geçirenlerden merkezi sınavda ilk % 20 ye giren doçent olsun. ( imza: bir garip ve kimsesiz doçent adayı)
13
Cevapla
genel cerrah
1-Aday ulusal ve uluslararası sözlü bildiri yapmalı (ülkemizde yapılan uluslararası kongre veya sempozyumlar dakiler harici) 2- Çalıştığı kurumundaki hocası mutlaka sözlü sınavda bulunmalı (telefon trafiğinden vazgeçilmeli destekleyecekse veya engel olacaksa bunu bizzat yapmalı) 3- Makalelerinde yabancı yazarlar tarafından yapılan atıflar dikkate alınmalı 4- Makaleler deki çoklu yazar ve aynı kurumdan çalışmayan birbirini tanımayan yazarlardan oluşan yazılar değerlendirme dışı bırakılmalı 5- Dosya ve sözlü sınavın ortalaması alınmalı ( dosya %60, sözlü %40 ağırlıkta olmalı) 6-Sınava girmeden 1 sene büyük bir üniversitede 1 yıl süreyle çalışmalı, en az 2 aylık yurt dışı deneyim şartı aranmalı (kağıt üzerinde olmayan gerçek anlamda). Yabancı dil ve vizyon problemini çözmüş oluruz böylelikle 7-Kesinlikle uyumsuz psikiyatrik sorunları olanlara, yazık günahtır denmemeli, ilerde hoca olup sistemi tıkıyorlar. 8- Doçentlikten beklenen maddi menfaat engellenmeli, yani özel hastanelerde akademik titri kullanamamalı (vakıf veya özel üniversiteler hariç) 9- Yetenekli projesi olan vizyon sahibi yenilikçi hekimlerin önü açılmalı, gereksiz kriterlerle bunaltılmamalı. 10- Ders anlatım şartı özellere ve devlet hastanelerinden başvuracak adaylara köstek olacağından, zorunluluk arz etmemeli. Başka maddeler de sıralanabilir ama yetenekli gençlerin önü açılmalı, duygusallık (iyi çocuk, efendi vs...gibi saçmalıklara son verilmeli) bırakılmalı, biat kültürü terk edilmeli. Fakat Anadolu ahilik (abi-kardeş, usta-çırak) sistemi gözetilmelidir, sistem veya klinik yetiştireceği veya çalışacağı kişiyi seçebilmeli, siyasi, bürokratik kanaldan geleni kucağında bulmamalıdır. Arz ettim
16
Cevapla
KaçtıKurtuldu
Kendi kendinize doçent olun, şef olun. Kral olun, papa bile olabilirsiniz. Hehe! Ben kaçtım yurtdışına. Kurtuldum. Çömez yeni mezun doktorun bile profesör kadar saygı gördüğü bir yerdeyim artık. Size gelince doçentlik peşinde koşanlar, al gülüm ver gülüm bi gün siz olun doçent yarın sizi doçent yapanlar olsun. Ağlama çocuğum üzülme canım hepinize sıra gelecek:)) Doçent ile doçent olmayanın bir farkı yok bence asıl mesele bu. Ne haliniz varsa görün.
6
Cevapla
isa ata
kaçtı kurtuldu arkadaş tamam sen gitmiş olabilirsin ama burdaki hekim arkadaşlarını aşağılama saçma sapan yorumlar yapmayı kes!!!
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir