Medimagazin logo

Doğum koçu skandalı: 'Makat gelişi' evde doğum yaptırmaya çalıştı!

Ankara’da doğum koçu tarafından evde dünyaya getirilmeye çalışılan bebek hayatını kaybetti. Evde doğum koçu tarafından gerçekleştirilmeye çalışılan doğumda bebeğin makat geliş şeklinde geldiği ve kanalda kalarak hayatını kaybettiği öğrenildi.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Doğum koçu skandalı: 'Makat gelişi' evde doğum yaptırmaya çalıştı!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Olay geçtiğimiz gün Ankara'da yaşandı. 112 tarafından acil doğum nedeniyle Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'ne getirilen 41 haftalık bir gebenin, evde doğum yaptığı sırada bebeğinin makat doğum ile geldiği ve kanalda kaldığı öğrenildi.

Sonrasında edinilen bilgiye göre doğum koçu tarafından evde doğum yaptırılması sırasında, bebeğin önce bacaklarının hareket ettiği ancak sonrasında morarmaya başlaması üzerine ailenin 112 acil servise haber verdiği öğrenildi.

Evde doğum koçu tarafından doğumu gerçekleştirilen talihsiz bebeğin hayatını kaybettiği bilgisine ulaşılırken, annenin ise sağlık durumunun iyi olduğu kaydedildi.

Öte yandan Sağlık Bakanlığı tarafından 01 Ekim 2021 tarihinde yayınlanan "Doula ve Doğum Koçluğu Sertifikaları Hakkında" duyuruda şu ifadelere yer verilmişti:

Sağlık alanında Bakanlığımızca tescil edilecek sertifikalar ile bu sertifikaların verildiği eğitim programlarına ilişkin usul ve esaslar 04/02/2014 tarihli ve 28903 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Sağlık Bakanlığı Sertifikalı Eğitim Yönetmeliğine göre yürütülmektedir. Bu Yönetmelik ile belirlenen hükümler dışında verilen sertifikalı eğitimler mevzuat açısından uygun olmadığı gibi katılım sağlayanların da mağdur olmasına neden olmaktadır.

Son zamanlarda “Doula ve Doğum Koçluğu Sertifikalı Eğitim Programı” adı altında sertifikalı eğitimler düzenlendiği konusunda şikayetler alınmaktadır. Bakanlığımızca onaylanmış böyle bir sertifikalı eğitim bulunmamaktadır.

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada "Lütfen bu şekilde düzenlenen eğitimlere itibar etmeyiniz." ifadeleri kullanıldı.

doğum koçu
makat geliş
doğum
hacettepe üniversitesi
Yorum (14)
ömer hayyam
ANNE+BABA+KOÇ = SUÇLU ANNE: 1. DERECE BABA: 1. DERECE KOÇ: 2. DERECE
61
Cevapla
Ali İhsan KUŞ
Yıl olmuş 2022, böyle tipler doktorları 100 yıllık sağlık sistemini eleştirip insanları cehalete sürüklüyor ve insanlar da hala inammaya devam ediyor. Bir hayata mal oldu cehalet...
55
Cevapla
Şükriye
Doğum ekip eşidir. Bizim ülkemizde doğumlar hastanede olmalıdır. Çok üzüldüm böyle bi olayın olmasına cahilliğimize. Yazık çok yazık
26
Cevapla
Fetda Ergin
Ankara gibi her türlü sağlık imkanının olduğu bir ilde doğum koçu saçmalığı nedir…? Bebek katilliğinden başka bir şey değil.
38
Cevapla
Radyolog
Cinayetten ve tutuklu yargılanmamalılar.
12
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir