Medimagazin logo

Doktor babası müftü: Aşı olmak Allah'ın emri

Kahramanmaraş İl Müftüsü Mustafa Tekin, “Aşı vurulmak, Allah’ın emri gibi şu anda her Müslümanın üzerinde farz-ı ayndır” dedi.
Kaynak: İHA - Halil Ulubey
Doktor babası müftü: Aşı olmak Allah'ın emri
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Onikişubat ilçesinde 4-6 yaş Kocabeyli Kur’an Kursu ile Dulkadiroğlu ilçesindeki ihtiyaç odaklı Evliya Kur’an kurslarını ziyaret eden İl Müftüsü Mustafa Tekin, Covid-19 pandemisi sebebiyle kursların uzun süredir kapalı olduğunu söyledi. Tekin, “Uzun bir aradan sonra 2021-2022 yılı eğitim-öğretim dönemimize başladık, besmelemizi çektik. Bütün okullarımız, bütün Kur’an kurslarımız ile 4-6 yaş eğitim yuvalarımız açıldı. Rabbimizden niyazımız inşallah bu açılış bereketli olur, sağlıklı sıhhatli bir şekilde hiç kapanmadan bu yıl eğitim-öğretimi güzelce tamamlarız" diye konuştu.

Kursa gelen kadınlara aşı olmaları için uyarılarda bulunan Tekin, aşı olmamanın vebalinin büyük olduğunu belirterek, “Cenab-ı Allah, ‘bilen konuşsun, bilmeyen sussun’ diyor. Herkes konuşuyor aşı şöyle yapıyormuş, böyle yapıyormuş diye. Kur’an-ı Kerim’de Cenab-ı Allah bilmediğiniz bir şeyi uzmanına götürün diyor. Bu işin uzmanı da doktorlardır. Benim kızım da doktor, bas bas bağırıyor, kendisi üçüncü aşıyı da oldu. Birileri biliyormuş gibi konuşuyor ama sonrasında Allah göstermesin başına gelince anlıyor."

"Şu anda aşıyı vurulmak bence her Müslüman’ın üzerine farz-ı ayndır. Allah’ın emridir çünkü birinin ölümüne vesile olursan kul hakkına da girmiş oluyorsun. Bir bakıyorsunuz hiç ummadığınız kişi virüse yakalanıyor, hayatını kaybediyor. Bir insanı öldürmek bütün insanlığı öldürmektir diyor, bütün insanlığı öldürmüş olursun. İlla silah alıp öldürülmüyor ki insan. Uzmanlar söylüyor aşı olmayanlar ölüyor, günde 300-350 kişi hayatını kaybediyor, bunlar annemiz babamız. Böyle bir konuda keyfi davranırsan din ne yapsın, Kur’an ne yapsın. Okuduğun Kur’an gözüne dizine durur. Onun için kesinlikle aşımızı olalım, aşı olmadan gelmeyelim. Hem kendimizi hem de yanımızdaki insanları koruyalım” şeklinde konuştu.

kahramanmaraş müftüsü
aşı vurulmak
farzıayn
Yorum (3)
Mahmut Bozoğlu
Müftü imanını ve nikahını tazelemelidir. İtikaden yanlış bir yorum ve fetva veriyor. Doğruluğu ve koruyuculuğu %100 ispatlanmamış ,faz çalışmaları bitmemiş bir test sıvısına helal demek ne kadar doğrudur. Kaldı ki içerisinde Maymun , domuz vb. genler barındıran ( Bill Gates kendisi bunları itiraf ediyor) sıvıya bir de Allah'ın emri demek zorlama bir yorum. Haşa kendisine vahiy mi geliyor ? Üstelik bakteri ve virüsleri Titreşim Tıbbı ile yen mek ve bedeni korumak mümkün. Güçlü Alternatif çözümler varken neden gözardı ediliyor bunları da sorgulamak ve düşünmek gerekiyor. Dr Rife 1930 larda 1000 tane 4.Evre Akciğer Kanserini frekanslarla yani enerji ile tedavi ediyor. Bugün aynı yöntemin güncellenmiş haliyle Covid 19 ve Corona yı bedende etkisiz hale getirmek kolayca mümkündür. Çünkü frekans bilgileri mevcut. Bunu uygulayan cihazlar ve hekimlerimiz de var.Yeter ki bakış açınızı değiştirin . Doğruları ve gerçekleri göreceksiniz.
0
Cevapla
DrOsman
Şimdi titreşimle Akciğer kanserini yenen ve COVID'in de yenileceğiniz söyleyen arkadaşım sevgili araştırmacı yazarım. Bu akciğer kanseri çalışması kaç kişi üzerinde yapılmış, kaçında bu başarı elde edilmiş. Bu Akciğer kanserlerinin türü, klinik ve patolojik tanısı benzer mi? Tüm dertlere şifaa mı yani bu Titreşim teknolojisi. Covid zaten çoğu durumda ölümcül değil. Dünyadaki ölüm oranı %0.002 civarında. Sorun çok bulaşıcı olması ve tüm dünya nüfusuna vurduğunda ölüm sayısının yüksek olması. Kanıtlanmamış çalışmaları bitmemiş dediğiniz aşıların yayınlarını okudunuz mu? Çalışmaların istatistiklerini değerlendirdiniz mi? Verilen verillerin ya da istatistiklerin doğruluğuna inanmadığınız için kendiniz istatistik programlarında tekrar gözden mi geçirdiniz. Yoksa araştırmalarınız sonucunda bizi 5G yapacağını mı buldunuz bu aşıların. Bu arada çocuğunuz var mı? Hiç tetanozdan ölen çocuğunuz oldu mu? Çocuk felci olup felç kalan bir çocuğunuz oldu mu? Allah'ın emri aşı olmak değildir haklısın ama "oku" dur. Yayınları okuyup sizin için güvenilir olmayan taraflarını paylaşın da youtube'dan farklı mecralarda araştırma yaptığınız anlaşılsın. Biraz daha güvenilir olursunuz o zaman.
22
Cevapla
ömer hayyam
Mahmut Bozoğlu (Araştırmacı Yazar)'na tek katıldığım; Müftü imanını ve nikahını tazelemelidir. rezonansı çok büyütmemek lazım...verdiğin titreşim, rezonans, enerji çılgın enfeksiyonları tetikleyebilir (tiksotropizm)... özel bir bilgi ve bilim dalı olduğundan detaya gerek yok... abartmayada gerek yok SONUÇ: Müftü imanını ve nikahını tazelemelidir.
4
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir