Medimagazin logo

Doktor çift rapor vermedikleri gerekçesiyle cadde ortasında saldırıya uğradı: 2 kişi gözaltında

Mardin'in Artuklu ilçesinde doktor çift, usulsüz rapor almak istediği iddia edilen hasta ve beraberindeki kişinin saldırısına uğradı. Saldırı anı güvenlik kameralarına kaydedilirken, hastanede tedaviye alınan çiftin şikayeti üzerine 2 kişi gözaltına alındı
Kaynak: AA - DHA
Doktor çift rapor vermedikleri gerekçesiyle cadde ortasında saldırıya uğradı: 2 kişi gözaltında
Fotoğraflar: DHA
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İddiaya göre, Mardin Devlet Hastanesinde görevli endokrinoloji uzmanı Davut Sakız ile enfeksiyon hastalıkları uzmanı olan eşi Ayşe Sakız, mesai bitiminde kreşte bulunan çocuklarını almak için Yenişehir Mahallesi'ne gitti.

Araçlarını Ravza Caddesi'nde park eden çift, bir süre kendilerini izleyen ve 10 gün önce usulsüz rapor almak istediği ileri sürülen C.B. ile beraberindeki kişi tarafından darbedildi.

Vücutlarının çeşitleri yerlerinden yaralanan doktorlar, 112 Acil Servis ekiplerince Mardin Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Polis, kaçan saldırganları yakalamak için çalışma başlattı. Ekipler, güvenlik kamerası görüntülerine yansıyan saldırıyı gerçekleştiren Cebrail B. ve yanındaki kişiyi düzenledikleri operasyonla yakalayıp, gözaltına aldı.

Öte yandan, darp anı güvenlik kameralarınca kaydedildi.

 "Polisi görünce kaçmaya başladılar"

Davut Sakız, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 10 gün önce bir hastanın kendisinden usulsüz rapor vermesini istediğini söyledi.

Hastanın bu isteğini uygun bir dille geri çevirdiğini anlatan Sakız, şöyle devam etti:

"Sert bir şey de söylemedim. 'Kusura bakmayın ben bu raporu çıkartamayacağım.' dedim. Bir gün sonra tekrar geldi ve başka bir hastayı muayene ederken beni tehdit etti. Bugün de eşimle iş çıkışı çocukları kreşten almaya giderken arabayı park ettik. Bizi takip etmişler, araçlarını arkamıza park ettiler. Eşimle araçtan indikten sonra 'Beni tanıdın mı?' diyerek hem bana hem de eşime saldırdılar. 2 kişiydiler. Allah'tan oradan polis geçiyordu, onu görünce  kaçmaya başladılar. Biraz daha cesaret bulsalardı polise de saldıracaklardı." 
Ayşe Sakız da "Bizi takip etmişler, araçtan inince darbetmeye başladılar. Çok korktum." diye konuştu.

"Bu bir insanlık suçu"
İl Sağlık Müdürü Dr. Saffet Yavuz da zanlıların yakalanması için güvenlik güçlerinin çalışmalarının sürdüğünü, olayın adli merciler tarafından da takip edildiğini söyledi.

Yavuz, "Hoşgörünün, barışın, kardeşliğin şehri Mardin'de böyle bir olayın olması tüm sağlık çalışanlarını derinden yaralamış ve üzmüştür. Valimiz, başsavcımız ve emniyet müdürümüz bizleri hemen arayıp, olaya dahil olup takip ettiklerini bildirmişlerdir. Bu bir terör saldırısıdır, bu bir insanlık suçudur. Bizler sadece yaşatmak, insanlarımıza daha kaliteli hizmet sunabilmek için eğitim alıyoruz. 7 gün 24 saat halkımızın hizmetindeyiz, halkımızın bize sahip çıkmasını istiyoruz." dedi. 

mardin devlet hastanesi
doktor
ayşe sakız
Yorum (25)
Hasan Akdemir
-Olay Mardin'de , olaya karışan araçların ikisinin de plakası 06 -Rapor konusunda tartışılan kişi Endokrinoloji uzmanı (yanlışlıkla nekroloji de yazılmış ), dayaktan nasibini alan olayla alakasız Enfeksiyon uzmanı , üstelik bayan. -Barış ve kardeşliğin şehri Mardin için sayın Mehmet KIZILKAYA'nın yazısından bir alıntı " Terör olayları bölge halkını canından bezdirmiştir. Terör olayları bölgenin can damarı olan ticareti neredeyse sıfıra indirmiştir." Dikkat edilirse burada yorum yapmadım, yorumlarınız için kapıyı açtım.
13
Cevapla
sağlıkta
Sağlık magandasını anında içeri atacaksın. Duruma göre Kodese ya da tımarhaneye... Tımarı tamamlanıncaya kadar...
17
Cevapla
MEHMET
SGK'larını iptal edin bir daha da SGK kapsamına girmesine engel olun bakalım nolacak
29
Cevapla
DrCY
Sayın büyüklerimizle hukuk önünde eşit olduğumuz gün bu olaylar biter yada büyükler de görecekleri muameleye rıza göstermeye başlar. Buraya yazıyorum.
5
Cevapla
emrahk
öncellikle hekim arakadaşlara geçmiş olsun dileklerimi diliyorum. caydırıcı cezalar verilmesi gerekir yoksa bugün arkadaşımızın başına gelen yarın bizim başımıza gelebilir. feyk rapor veriyorsun idari olarak dövülüyorsun feyk rapor vermiyorsun halk dövüyor.(anlamadım bu işten)
26
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir