Medimagazin logo

Doktor çiftin ‘6 yıldır ev alamadık’ paylaşımı sosyal medyada gündem oldu

Altı yıldır doktor maaşıyla ev alamadığını ifade eden Twitter kullanıcısının yaptığı paylaşım sosyal medyada ses getirdi. Genç doktor, gelen tepkiler üzerine isyan etti ve "Toplumun doktora bakış açısını bu kadar net görmemiştim, teşekkürler." ifadelerini kullandı
Doktor çiftin ‘6 yıldır ev alamadık’ paylaşımı sosyal medyada gündem oldu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Genç doktor, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı paylaşımla dikkatleri üzerine topladı. İngiltere’deki arkadaşlarının kurye maaşıyla ev alabildiğini, ancak Türkiye’de kendisi gibi doktor olan eşiyle beraber 6 yıldır ev alamadıklarını belirten genç doktorun paylaşımı gündeme oturdu.

İşte, paylaşıma gelen tepkilerden bazıları:

Sosyal medyada yankı uyandıran paylaşımın ardından, bazı kullanıcılar maaş üzerinden gelir-gider hesabı yaptığı içerikler yükledi.

 

- "Toplumun doktora bakış açısını bu kadar net görmemiştim"

Gündeme oturan paylaşımının ardından gelen tepkilere sessiz kalamayan genç doktor ise yeni bir paylaşım yaparak sitem etti; “Yalancıymışız, müsrifmişiz, Mercedes'imiz varmış, ayda toplam 35-40 alıyormuşuz .. Hey yavrum hey! Toplumun doktora bakış açısını bu kadar net görmemiştim, teşekkürler.” yorumunu yaptı.

Genç doktorun isyanına ortak olan doktorlar da Twitter'da gündeme oturmayı başardı. 

kurye
6 yildir ev alamadik
doktor cift
Yorum (32)
halime şükür
hekim olarak aylık 150 bin den aşağı kazancım yok...ortalama 250 bin civarı... şahsen 20 bin tl aylık kazanan hekimleri düşünemiyorum, ne yiyip içiyorlar anlamadım... yayın bile okuyamıyorlardır...yurt dışına çıkamıyorlardır...o para bile değil... o 20 bine istediğin arabaya binemezsin, evde oturamazsın... herkes hasta portföyünü tekrar gözden geçirsin derim...
102
Cevapla
Elaa
Sizde ev alamadıysanız bizim asgari ücretlinin vay haline. Onu bizde biliyoruz oranın parası burda kıymetli. Ozaman ingiltereye gitmeye çabalayın
5
Cevapla
Osman Şimşek
Sağlık teknisyeni çift olarak Almanya'ya taşındık. 5 senede evimizi aldık. Beğenmiyorsanız gidin diyenlere uyarak geldik. İyi ki de gelmişiz.
52
Cevapla
Ali hacı osman
Valla bende doktorum. 10 yıldır bir eve alamadım. Kazandıgım para bereketsizmidir nedir anlamadım gitti
29
Cevapla
A
Maaşım: 5500 Sabit döner: 4500 Icab: 1150 Nobet : 3000 Performans: 17000 Mesai dışı poliklinik: 6500 Toplam: 38000 Elhamdülillah.
19
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir