Medimagazin logo

Doktor 'medikal firma seçti' iddiası

Hakkari Devlet Hastanesinde görevli bir beyin cerrahının, tavsiye ettiği medikalciden malzeme almayan hastaya müdahaleyi reddederek Van’a sevk etmeye karar verdiği iddia edildi.
Kaynak: İHA
Doktor 'medikal firma seçti' iddiası
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Van’daki hastanelerde yer bulunamayınca yaşlı kadın 6 gün boyunca acılarıyla baş başa kaldı.

Hakkari’de bir hafta önce merdivenlerden düşerek boynunu ve kolunu kıran Şükriye Kaya isimli yaşlı kadın Hakkari Devlet Hastanesi acil servisine kaldırıldı. Kaya, burada yapılan ilk müdahalenin ardından hastanede görevli Beyin Cerrahi Op. Dr. Yunus K.’nın gözetimindeki beyin cerrahisi servisine kaldırıldı.

İddiaya göre, Beyin Cerrahı Op. Dr. Y.K., hasta odasına beraberinde soyadı öğrenilemeyen Batmanlı Abdullah isimli bir medikalciyi getirerek, Kaya’nın yakınlarına ‘Halo boyunluk’ takılması ve bunun için 3 bin TL para vermeleri gerektiğini söyledi. Hasta yakınları ise emekli sandığından yararlanan bir hasta için bu paranın çok olduğunu iletip, tanıdıkları bir medikalcıdan fiyat araştırması yapacaklarını ve bir iki saat içinde kararlarını bildireceklerini söyledi. Bunun üzerine, doktor ile medikalcı 3 bin TL’ye satmaya çalıştıkları cihazın fiyatını bin 500 TL’ye indirdi. Bu fiyatı da kabul etmeyen hasta yakınları, cihazı farklı bir yerden sipariş ettiklerini söyledi. Doktorun ise ‘Halo boyunluğu’ kendi medikalcisinden almayan hastayı cezalandırırcasına apar topar Van’a sevk etme kararı aldığı iddia edildi.

Van’daki hastanelerde yer olmadığı için sevk işlemi de yapılamayan yaşlı kadın 6 gün boyunca acıları ile baş başa kalırken, hasta yakınları yetkilileri göreve çağırdı. Yaşlı kadının gazeteci oğlu Serkan Kaya, doktorun medikalcı ile anlaştığını annesinin günlerdir acılar içinde bırakıldığını ileri sürdü ve şöyle konuştu:

“Annemin hastaneye yatırıldığı ilk saatte Van’a sevk edilmesini talep ettim. Doktor, olayın ilk saatlerinde hastanın iyi olduğunu sevk etmeye gerek olmadığını söyledi. Halo boyunluğu onun işaret ettiği medikalciden almadığımız için annem Van’a sevk edildi. İl Sağlık Müdürünü arayarak yaşanan olayı anlattım. Doktorun bizimle pazarlık yaptığını söyledim. Ama doktor hakkında hiçbir işlem başlatılmadı. Günlerce sevk işlemini bekledik. Annem acılar içerisinde günlerce sırt üstü bekletildi. Halo boyunluk 4’üncü günde elimize varmasına rağmen doktor ameliyatı yapmak istemediğini belirterek annemi Van’a sevk etti” dedi.

Kaya, Sağlık Bakanlığı ve yetkililere bu olayın üstünde durması çağrısı yaparak doktor ve hastane yetkilileri hakkında işlem başlatmasını istedi.

Hakkari İl Sağlık Müdürü Hamdullah Kara ise "Konu bize intikal eder etmez inceleme başlattık. Konu ile ilgili incelemelerimiz devam ediyor" dedi.

İHA muhabirinin telefonla görüştüğü Beyin Cerrahi Op. Dr. Yunus K. ise bu iddiayı kabul etmediğini belirterek, konuyla ilgili açıklama yapmayacağını söyledi.

tıbbi cihaz
doktor
Yorum (5)
Frankie Bellevan
Bu Da Apayrı Bir Rezillik Örneği.. Arkadaş senin Medikalciyle Ne İşin Var ? hele de Hasta Yanında .. Olacak şey Midir Bu ? O Şekilde para Kazanılacaksa , Vatandaşı Diirekt gasp Et , Parasını Donunu Zorla al Daha iyi... Kusura bakma ama Ben seni Buradan nasıl savunayım kardeşim.. Böyle bir Hekimlik Yok.. Bu tarz Davranışlar Haysiyetli insanın Yapacağı şeyler Değil.. Hekimlikte Bu da " Var " diyorsan da Sonuçlarına katlanırsın.. İnşallah Hayat Boyu sana Ders Olur.. Biz Herkes Değiliz.. İnsanca Bir yaşamı Hepimiz hakediyoruz Ama böylesi kazançlarla değil... Kala kala Bir onurumuz , Haysiyetimiz Kalmış.. O nedenle de Sağlığımızı Yitirmiş de olsak Hiç değilse Kendimize Saygımızı Yitirmedik.. Onu Da Kaybedersek Geriye Ne kalır.. Ayrıca Ben Burada Vatandaş hakkında Yorumda Bulunmak İstemiyorum.. Tanımam Etmem.. daha Geçenlerde, Mayıs Sonuydu , Fırat Üniversitesinde Nöroloji Profesörü Değerli Bir İnsan , Bir medikalci, tarafından , Görevi başında Öldürüldü.. Bu Şekilde , Senin olayına benzer bir Nedenden Dolayı ölseydi , Medikalciyle al gülüm ver Gülüm Yapmış olsaydı ,Rahmet de Dilemezdim.. Bu Küçük ve Adi Hesaplardan ne zaman vazgeçersek o zaman Kurtuluş Günümüz de yakındır.. Aksi halde Sittin sene İflah olmayız... Umarım bu Konuda Sen haklı Çıkarsın Değerli Meslektaş.. Yine umarım haber Gerçeği yansıtmıyordur.. Bence Sen Haklıysan Ne açıklama yapacaksan bir an önce yap.. Ve Sesini Duyur..
11
Cevapla
Frankie Bellevan
" Behzat Ç. dizisinin senaristi Emrah Serbes 22 Eylül'de İzmir-Aydın karayolunda gerçekleşen ölümlü bir trafik kazasının suçunu sosyal medya hesabından yayınladığı bir mektupla itiraf etti.." Günün Bpmba Haberi Buydu.. Olması Gerekenler de Böyle Şeyler.. Bizim Milletimize , İnsanımıza yakışacak davranışlar da Bu tarz davranışlar.. Kötü Davranışlar Nasıl Bulaşıcı ise İyi ve Güzel davranışlar da Bulaşıcıdır ve Böyle Bir Ortamda Vicdanları Çabucak harekete Geçirir.. Dürüstlük Uzun Vadede Mutlaka Kazandırır.. Hiçbirimiz Sahipsiz Değiliz...
10
Cevapla
Uzm dr
Cerrahi branşlar medikalcilerle içli dışlı olmak zorunda maalesef. Hele doğudaysanız işler daha karmaşık. Seçenek yok bilmeden konuşmayın. Burdaki olayı tam olarak bilemeyiz ama bu tarz küçük yerlerde gazetecilik adı altında herkese herşeye hesap sorabileceğini sanan zevat var. İşin garibi bunlar birşekilde baskı da kuruyor. Haberde beyefendi dru yargılamış hükmünü vermiş canını almaya çalışıyor. Ha gerçekten dr böyle anlaşma içindeyse ona da yazık ama ben olayın böyle olmadığını düşünüyorum
9
Cevapla
Frankie Bellevan
Doktorun Aracılık etmesine Hiç Gerek yok ! Vatandaşa Durum Anlatılır , Seçenekler Sıralanır.. Vatandaş Uygular ya da Uygulamaz.. Bakkaldan mı Alır , Marketten mi alır ?? 3'e mi Alır 5 'e mi ?? Bizi İlgilendirmez.. Kendi Bileceği İştir.. Ameliyat da olur ya da olmaz.. Bu Doktorun Kabahati Değildir.. Sistemden Kaynaklanan sorunların vebali Cerrahların değildir.. ama Doğruluktan , ilkeli davranmaktan bir defa saparsanız Önünü alamazsınız.. Yaşam tarzınız haline Dönüşür.. Ayrıca Her zaman zan Altında Kalırsınız.. Şaibelerden de Kurtulamazsınız.. Basının Gözünde de , Hayatını Kurtardım dediğiniz hastalarınız ve yakınları gözünde de.. Yüzünüze birşey Söylemeseler de , Her yerde Arkanızdan konuşurlar , atıp tutarlar.. Eczanelerde , Kahvehanede , kalabalıklar arasında. Medikalciler de hakkınızda Konuşurlar ,atar tutarlar , hiç merak etmeyin.. Aradaki menfaat ilişkileri bittiği anda Sizin en büyük Düşmanınız Kesilirler.. Hele de Küçük Denilen yerlerde..!? Bu Hep Böyle olur.. Şahit olduğumuz o kadar çok olay var ki . Tek Tek isim vererek mi , anlatalım..? Siz de Bilirsiniz.. İlaç Firmaları , represant olayınında bunlardan hiç farkı yok .. Onlarda girdikleri çıktıkları her yerde dedikodunuzu yaparlar.. Eczanelerde , kantinlerde , avm 'lerde, her yerde.. Haysiyetli olmaktan Başkası İnsanı Kurtarmaz.. Elbette Herkesin tercihi Düşüncesi Kendine.. Kimsenin Kimseye Akıl verecek hali yok.. Ama Kendisi Düşenin de Ağlamaması Gerekir.. Birbirimizi Kandırmayalım..
3
Cevapla
postenflamatuar
Haber tek yanlı, doktorun ve suçlanan medikal dükkan sahibinin ifadesi yok. Doktor devlet memurudur, açıklama yapamaz . Medikalcinin ifadesi neden yok? Bilen bilir bilmeyen de hayal kurar ancak. Bu tür medyaya, mahkemelere, soruşturmalara konu olan durumlarda kendini haklı gören kişiler veya psikopatlar iftira atmaktan geri durmaz. Haklı olduğundan iftirayı kendine hak sanır. Öncelikle doktor da insandır, iyisi-kötüsü-psikopatı vardır ve pisliğe ya da suça bulaşmış olabilir. Ki ben bunu düşük de olsa bir ihtimal olarak görüyorum. İkincisi hasta yakınlarının gayri ahlaki veya SGK nın onay vermediği bir taleplerini geri çevirdiğinden dolayı doktor bey iftiraya maruz kalmış olabilir. Suçlayan şahsın gazeteci olması dolayısıyla yaygara koparma ve kara propaganda becerisinde üstünlüğe haiz olduğu yadsınamaz bir gerçektir. İlk saatte sevk istemi olmuş ve red cevabı almış. Red cevabını doktordan değil sistem işleyişinden kaynaklanıyor ve doktor da uygulamak zorunda. Yoksa sevk talep üzeri olmaz. Karşı tarafın da kabul etmesi lazım. Gazeteci bunu bilir mi bilinmez. Bir bela tipleri zaten hiçbir doktor zorla tutmak istemez. Yasal yoldan sakınca yoksa başında salar, bir üst merkeze sevk eder. Eli uzun gazeteci " İl Sağlık Müdürünü arayarak " şikayet etmiş. İmzalı dilekçe ile şikayet etmemiş beyefendi, "aramış". Bir telefonla işini gördürüyor. Bilmiş gazeteci için doktor görevden alınmadığı sürece bir işlem başlatılmamış sayılıyor herhalde. İşlem dediğin birkaç aydan kısa sürmez. Var mı öyle kuru iftiraya anında ceza? Bu ülkede iftira cezasız kaldığından kimse iftira atmaktan çekinmiyor. Doktorlara karşı bu iftira olayı daha mı rahat yapılıyor acaba? Haklıyı ve iftiracıyı artık soruşturanlar ortaya çıkartır.
11
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir