Medimagazin logo

Doktor savunmasında '10 yıllık hekimim ihmalim yok' demişti... Beraat etti

İzmir'de 5 yaşındaki Recep Tayyip Erdoğan Işıksoy'un öksürük şikayetiyle götürüldüğü hastanede yaşamını yitirmesine ilişkin 3 doktorun yargılandığı davada, sanıkların beraati kararlaştırıldı.
Kaynak: AA
Doktor savunmasında '10 yıllık hekimim ihmalim yok' demişti... Beraat etti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol


İzmir 7. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmada, taraf avukatları hazır bulundu. 

Hakim, davanın bitirileceğini söyleyerek taraflara esas hakkındaki beyanlarını sordu. 

Sanık avukatları, ölüm olayında müvekkillerinin kusurunun olmadığını savunarak, beraatlerine karar verilmesini istedi. 


Malpraktis davasında doktor savunması: '10 yıllık hekimim, olayda bir kusurum ve ihmalim yok' 


Işıksoy ailesinin avukatı Koray Toprakçı, suçu işlediklerine kanaat getirdikleri sanıkların ağır bir şekilde cezalandırılmasını talep etti. 

Mahkeme heyeti, "travmatik olmayan pnömatraks ve akciğer enfeksiyonu sonucu meydana gelen çocuğun ölüm olayında bir kusur ve ihmallerinin bulunduğuna ilişkin mahkumiyetlerine yeterli, her türlü şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğinden" sanıklar E.A, E.B.Ç.K. ve M.D.Ö'nün beraatine karar verdi. 


Doktor '10 yıllık hekimin olayda ihmalim yok' demişti...Yargılanmasına devam ediliyor 


Olay

İzmir'in Bornova ilçesinde yaşayan Murat ve Asiye Işıksoy çifti, çocukları Recep Tayyip Erdoğan Işıksoy'u (5), Mart 2018'de öksürük şikayeti nedeniyle Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Acil Servisine götürülmüştü. Aile, müdahalelere rağmen çocuğun hastanede ölümünden sorumlu olduğu iddiasıyla doktorlar E.A, M.D.Ö. ve E.B.Ç.K'den şikayetçi olmuştu.

Konak Kaymakamlığının doktorlar hakkında soruşturma izni vermemesinin ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesince hazırlanan bilirkişi raporunda, doktorların kusurlu olduklarının belirtilmesi üzerine Işıksoy ailesi, İzmir Bölge İdare Mahkemesi 1. İdari Dava Dairesine kaymakamlığın kararıyla ilgili itirazda bulunmuştu.

Haklarında soruşturma izni verilen sanıklar hakkında "taksirle ölüme neden olmak" suçlamasıyla İzmir 7. Asliye Ceza Mahkemesinde dava açılmıştı.

malpraktis
recep tayyip erdoğan işıksoy
doktor
hekim
Yorum (3)
ömer hayyam
geçmiş olsun meslektaşım, umarım bu aile çoçuklarının ölümüne sebebiyet verecek ihmalleri nedeniyle dava açılıp ceza alırlar
42
Cevapla
Port
Durun bakalim paranın yüzü tatlıdır.simdi bi hocamız yine kusurlu der.avukattan parayı da alır.istinaf tekrar yargılansın diyebilir.kilit içerden tutmaz.dr un en büyük düşmanı yine dr dur.
38
Cevapla
Dr
Bu abuk subuk bilirkişi raporlarını para alıp yazan prof lar . Bu hızla giderse sizin Çocuklarınızı ameliyat edecek cerrah bulamayacaksiniz.
42
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir