Medimagazin logo

Doktor takibi ile diyaliz makinesinden kurtuldu

Böbrek rahatsızlığı nedeniyle 20 aydır diyaliz makinesine bağlı olarak yaşamını sürdüren hasta, kontrol için geldiği Aksaray'da böbreğinin diyaliz makinesi olmadan fonksiyonlarını yerine getirebildiğini öğrendi.
Doktor takibi ile diyaliz makinesinden kurtuldu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesinde yaşayan Ömer Alıcı (60), rahatsızlığı nedeniyle 20 aydır haftada 3 gün diyaliz ünitesine bağlı olarak yaşamını sürdürürken, kontrol için Aksaray Devlet Hastanesi'ne başvurdu.
    

Alıcı, 1 hafta süren testlerin ardından Nefroloji Uzmanı Dr. Banu Diri'den diyaliz makinesine ihtiyacı olmadığını öğrenince büyük sevinç yaşadı.
    

Aksaray Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ertuğrul Ünkoç, uzun zamandır diyaliz makinesine bağlı olan hastanın sağlığına kavuşmasının mutluluğunu paylaştıklarını söyledi.
    

Hastanede, diyalize bağlı olarak yaşamak zorunda kalan hastaların düzenli takiplerinin yapıldığını belirten Ünkoç, böbrek hastalarının düzenli kontrol için hastaneye gelmelerinin büyük önem taşıdığını vurguladı.
    

Nefroloji Uzmanı Dr. Banu Diri ise kontrol amaçlı polikliniğe başvuran Ömer Alıcı'yı bir hafta takibe aldıklarını anlattı.
    

Hastanın, böbrek fonksiyon testlerini yaptıklarını ve diyaliz makinesine ihtiyacı olmadığını saptadıklarını dile getiren Diri, ''Hastamız şu anda diyaliz makinesine bağlı olmaksızın yaşamını devam ettirmektedir. Diyaliz, bazen geri dönüşümü olan bir süreçtir. Bu nedenle kontrol ihmal edilmemelidir. Bazı hastalarımız diyaliz makinesine ihtiyacı olmadığını bilmeden yaşamına devam ediyor'' diye konuştu.
    

Ömer Alıcı da ''Diyaliz hastası olmak, makineye girip çıkmak benim için çok zordu. Keşke kontrol için daha önce gelseydim'' dedi.

doktor
takibi
ile
diyaliz
makinesinden
kurtuldu
Yorum (4)
Frankie Bellevan
açıklık getirilmeye muhtaç bir konu.tıbbi ve tamamen duygusal(!)nedenleri üzerinde konuşulacak çok şey var.anlayan anlamıştır.önemli olan sağlık bakanlığı yetkililerinin anlaması.ya da anlamasına anlamışlardır ama anladıkları şeyler içlerinden birilerinin işlerine gelmemektedir.
8
Cevapla
sb
diyalize giren hastaların zaten diyaliz sertifikası olan doktorun kontrolünde olması gerekmiyormu?
1
Cevapla
Sermin akcan
Annem astm hastasi oldugu icin bobrek yetmezligi tanisi koyuldu ama bunu zor kaldiriyo pisikolojisi alt ust oldu acaba diyalizden kurtulmanin yolu varmidir mumkunmudur zonguldakda ikamet etmekteyiz
10
Cevapla
FİKRET TÜNMEZ
Kalp rahatsızlığım 3 anjio oldum haftada 3defa DiALİZ'e giriyordum keratinin 3.6 ya düştü şimdi 2 defa giriyorum bana ne önerirsiniz
9
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir