Medimagazin logo

'Doktorlar fasulye tanesini göremediği için öldü' iddiası

Diyarbakır'ın Beneklitaş köyünde Çimen ailesinin 2 yaşındaki çocukları Fatih, 3 gün önce yemek yerken fasulye tanelerini ağzına attı. Öksürüğü kesilmeyen çocuğu ailesi önce Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne, ardından da Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürdü. Her iki hastanede de doktorların herhangi bir bulguya rastlanmadığını belirtmesi üzerine çocuk eve götürüldü. Önceki gün fenalaşan Fatih Çimen, götürüldüğü hastanede yaşamını yitirdi.
Kaynak: CNN Türk
'Doktorlar fasulye tanesini göremediği için öldü' iddiası
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Çınar ilçesine bağlı Beneklitaş köyünde yaşayan 12 nüfuslu Çimen ailesinin çocukları Fatih Çimen, 3 gün önce evde yemek yenildiği sırada sofradan aldığı 2 fasulye tanesini ağzına attı. Fatih'in öksürmesi üzerine ailesi hemen müdahale etti. Çocuğun ağzına attığı ve nefes borusunu girdiği tahmin edilen fasulyeleri çıkarmaya çalıştılar. Fatih'in öksürmesi üzerine boğazına sıkışan bir fasulye tanesi çıkarken, öksürüğün kesilmemesiye üzerine ailesi Fatih'i, Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne götürdü. Doktorlar tarafından yapılan muayene sonrası Fatih'in boğazında herhangi bir şey bulunmadığı belirtildi.
Aile bu kez de Fatih'i, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürüp muayene ettirdi. Burada da bir şey olmadığı söylenince aile, çocuğunu alıp köye döndü. 

Fenalaşan çocuk hastanede öldü

Beniklitaş köyüne götürülen Fatih'in dün yeniden fenalaşması üzerine aile olayı sağlık ekibine bildirerek ambulans talebinde bulundu. Fatih, ambulansla getirildiği Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılmayarak yaşamını yitirdi. Aile fertleri, sinir krizleri geçirdi. Aile, bir gün önce iki ayrı hastaneye götürülmesine rağmen gerekli müdahalenin yapılmamasından dolayı çocuklarının yaşamını yitirdiğini söyledi.

Otopside fasulye taneciği bulundu

Fatih Çimen'in hayatını kaybetmesi üzerine cesedi Selahaddin Eyyubi Devlet Hastenesi Morgu'na getirilerek Cumhuriyet savcısının gözetiminde otopsi yapıldı. Ölüm muayene ve otopsi tutanağında, Adli Tıp Uzmanları'nın tutunağın sonuç bölümünde, yabancı bir cismin nefes borusuna sıkışıp oksijen almaması nedeniyle Fatih'in yaşamını yitirdiğini belirtti. Otopside yabancı cisim denilen şeyin ise fasulye tanesi olduğu ve adli emanete delil olarak saklanması için teslim edildiği öğrenildi. 

Baba, 2 hastane hakkında suç duyurusunda bulundu

10 çocuğundan birini kaybeden baba Mustafa Çimen (47), polis merkezine giderek olayla ilgili ihmali olan doktorlar hakkında şikayetçi olduğunu ifade ederek, "Çocuğumun boğazına fasulye kaçmasıyla onu hastaneye getirdik. Fasulyelerden birisini boğazından çıkarmıştık ama diğeri hala boğazındaydı. Hastaneye getirdiğimizde bir şeyin olmadığını bize söylediler. Dicle Üniversitesi'ne gittik. Orada da bir şey bulamadılar. Çocuğumu alıp eve getirdik. Çocuğum nefes almakta güçlük çekiyordu. Bu sabah fenalaşması üzerine ambulansla yine çocuk hastanesi getirdik. Hastanede çocuğumu kaybettim. Her iki hastanede ihmali olan doktorlar hakkında ve ambulansın geç gelmesinden dolayı şikayette bulundum" dedi.

'Bize bir şeyin olmadığını söyleyip evimize geldik'

Fatih'i hastaneye götüren amca Nedim Çimen ise "Fatih fenalaşmasıyla onu hastaneye getirdik. Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde film çekilip, bize bir şey olmadığını söylediler. Daha sonra Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gittik. Burada bize bir şeyin olmadığını söyleyip evimize geldik. Diğer gün fenalaşmasıyla ambulansla getirdiğimiz hastanede hayatını kaybetti" diye konuştu.


 

malpraktis
teşhis atlama
yanlış teşhis
Yorum (3)
Nizamettin Altınkul
Kesinlikle o fasulye tıbben görülmeli miydi? O çoçuk fasülyeyi yutarken ailenin ihmali yok mu? Doktorlar tanrı mı? Hatasız mı olmalı?
3
Cevapla
alpaslan pıçak
2 yasındaki coçuga fasulye yediren ailenin hiçmi suçu yok hep doktorlarmi suçlu.
3
Cevapla
Ahmet Odabaşı
Allah ana babasına yakınlarına sabırlar versin...çocuğun devam eden rahatsızlığı olduğuna göre gözetim altında tutulması gerekirdi...dr. mesleki tecrübesi itibari ile daha özenli davranması gerekirdi...aileninin köy ortamından da geldiği değerlendirilerek bebekte oluşan rahatsızlığın neden kaynaklandığı araştırılmalıydı...teşhis yapılmadan bebeğin gönderilmesi tıbbi hatadır..
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir