Medimagazin logo

Doktorlar hastalarını cep telefonundan takip edecek

Hastanelerde doktorların hastaları cep telefonu ve tabletlerinden her an takip edilebilmesini sağlayan 'Dijital Hastane Uygulamaları' sistemi pilot il olan Sakarya'da ilk kez Karasu İlçesi'nde uygulandı.
Doktorlar hastalarını cep telefonundan takip edecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Hastanelerde doktorların hastalarını cep telefonları ve tabletlerden takip edebilecekleri dönem başlıyor. Sağlık Bakanlığı'nın geliştirdiği Dijital Hastane Uygulamaları sistemiyle hastaların tüm verilerini artık dijital sisteme aktarıyor. Doktorların hastaların durumunu daha hızlı bir şekilde takip etmesini sağlayacak olan sistem pilot illerde hizmete başladı.

Yeni sistem pilot il olan Sakarya'da da ilk olarak Karasu İlçe Devlet Hastanesi'nde devreye alındı.

Karasu Devlet Hastanesi Başhekimi Yasin Kılıçarslan başhekimler arasında yapılan toplantıda projenin doktorlara önemli bir kolaylık sağlayacağını belirterek, "Sağlık Bilgi ve Yönetim Sistemleri Topluluğu Dijital Hastane Uygulamaları kapsamında ilimizdeki ilk uygulamanın Karasu Devlet Hastanesi'nde dahiliye servisinde başarılı bir şekilde işliyor. Doktorun hastanın takibini dijital ortamda cep telefonu, tablet ve bilgisayar üzerinden görmesi önemli bir kolaylık. Uygulamanın diğer servislerde de kullanılması için çalışmalar sürüyor" dedi.

dijital hastane uygulamalari
hasta takip
akıllı telefon
Yorum (2)
Osman D
Artık doktorlar hanımları/(ya da kocalarını) boşasınlar, çocukları da evlatlık versinler. Çarşıda hasta, pazarda hasta, evde hasta, yatakta hasta, banyoda hasta, tuvalette hasta. Bu ne yahu!. Özel hayata da biraz saygı lütfen. Ben hastayı nöbetimde ve mesaide bırakmak istiyorum. Yatağıma, banyoma, evime girmesini istemiyorum. Es kaza bazen boş bulunuyorum. Hastanın birisine cep telefonumu veriyorum. İki ay boyunca sürekli arıyor. Böyle bir şey teklif edilirse de kesinlikle kabul etmem. Kimse kusura bakmasın.
18
Cevapla
bozeren
hiçbir hastama cep telefonumu vermedim. özel zamanımda kimseyi zırt pırt takip etmek istemiyorum. nöbetçiysem, veya icapçıysam sadece hastane kanallarından iletişime evet. onun dışında kimseyi özel hayatımın kenarında dahi olsun, görmek istemiyorum.
25
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir