Medimagazin logo

Doktorların ihmali iddiasında 3 doktorun soruşturması tamamlandı: 'Taksirle ölüme neden olma' suçundan dava

ORDU'nun Ünye ilçesinde geçen yıl rahatsızlanınca ailesi tarafından kaldırıldığı Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybeden Doğan Gündoğdu'nun (57) ölümüyle ilgili ihmal iddiaları üzerine yürütülen soruşturma tamamladı. Hastanenin acil servisinde görevli 3 doktor hakkında 'taksirle ölüme neden olma' suçundan dava açıldı.
Kaynak: DHA
Doktorların ihmali iddiasında 3 doktorun soruşturması tamamlandı: 'Taksirle ölüme neden olma' suçundan dava
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Ünye ilçesinde geçen yıl Eylül ayında anjioödem hastalığı nedeniyle fenalaşan yerel bir gazetenin sahibi Doğan Gündoğdu, ailesi tarafından Ünye Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne getirildi. Acil serviste yanlış tedavi uygulandığı öne sürülen Doğan Gündoğdu, hayatını kaybetti. Doğan Gündoğdu'nun oğlu Ulvi Gündoğdu da aynı yıl, babasının ölümünde ihmal olduğunu öne sürerek acil serviste görevli 3 doktor hakkında suç duyurusunda bulundu.

Soruşturma başlatan savcılık, acil serviste görevli Uzman Dr. M.M.Y., pratisyen hekimler K.T. ve S.Ö. hakkında 'taksirle ölüme neden olma' suçlamasıyla iddianame hazırladı. Ünye 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi, iddianameyi kabul ederken, ilk duruşma tarihi de 12 Şubat olarak belirlendi.

 

ordu
ünye devlet hastanesi
doğan gündoğdu
Yorum (8)
bozeren
bundan sonra acilde hastalara bakacak hekim bulamayacak bu millet. yol yavaş yavaş-değil, artık büyük bir hızla- oraya gidiyor.
101
Cevapla
Acilci
Yanlış müdahale durumuna inanmıyorum. Sizin anjioödem olarak görüp avil ve dekort ile rahatlattığınız veya maksimum 1 kez adrenalin verdiğiniz hasta, anaflaktik şokta değildir. Bir kere anaflaktik şok gören hekim çok şanssızdır. İkinciyi görene ise bu mesleği bırakmasını tavsiye ederiz. Hasta kaybedildiğine göre bu gerçek bir şok. Saniyelerin önemli olduğu bir olayda, ünye devlet hastanesi gibi fındık sezonunun yoğunluğunda hekim arkadaşlar ellerinden geleni yapmışlardır.
29
Cevapla
aydin sinal
bir anjioödem vakasinda ünye devlet hastahanesinin acilinde adrenalin im yapilip Oksijen maske haricinde ne yapilabilir, lariksde ödem oldugu icin intubasyon imkansiz,periferik ödem damar bulmak cok zor,zentral subclaviye katheter ,acil konitomi veya trecheatomi yapmak ta dakikalarin sayildigi acil vakada tecrübeli uzman isi,benim merakim burada ihmal nedir?
37
Cevapla
Uzm Dr
Hasta acaba herediter anjioödem hastası mı? Eğer herediter anjioödemse steroid, adrenalin ve antihistamin işe yaramaz. Atak tedavisi için C1 esteraz inhibitörü ya da icatibant vermek lazım hastaya. Çok tercih edilmemekle birlikte taze donmuş plazma düşünülebilir. Eğer laringeal ataksa iş çok zor (özellikle daha önce tanısı olmayan hastada). Acil hava yolu desteği sağlanması çok önemli.
14
Cevapla
Davacı
Site yönetimi yanlı davranıyor. Dün iki tane kapsamlı yorum yazdım ve yorumumda ne bir itham ne de bir hakaret vardı. Eğer yorumlarım yayınlanmaz ise aşağıda yazan suçlayıcı ve kişilik haklarına zarar veren yorumlarla ilgili hukuki süreç başlatacağım. Bilginize...
6
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir