Medimagazin logo

'Doktorun doktoru vurduğu cinayetleri daha çok göreceğiz'

Mersin'de meslektaşını pompalı tüfekle öldüren doktorun daha önce çalıştığı sağlık merkezlerinde de sorun yaşadığı, kısa süre önce görev yaptığı merkezde hemşirenin üzerine kaynar su döktüğü iddia edildi.
Kaynak: Sözcü - Ali Ekber Şen
'Doktorun doktoru vurduğu cinayetleri daha çok göreceğiz'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Mersin'de hakkında tutanak tuttuğu gerekçesiyle meslektaşını pompalı tüfekle öldüren Dr. H. Ç.'nin, daha önce görev yaptığı sağlık merkezlerinde de vukuatlı olduğu ortaya çıktı.

Dr. Ç.'nin, kısa bir süre önce Toroslar ilçesindeki bir sağlık merkezinde disiplinsiz davranışları nedeniyle olayın yaşadığı merkeze gönderildiği, orada da görev yapan hemşirenin üzerine kaynar su döktüğü iddia edildi.

Doktor cinayetine sosyal medya tepki yağarken, Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Mehmet Antmen, “Olay önceden görmezden gelinmiş ve gerekli denetim ve ceza uygulanmamış” dedi.

Sosyal medyada gündem oldu

Mersin'de yaşanan olaydan sosyal medyanın da gündemine düştü. Sosyal medyada yapılan yorumlarda katil zanlısı Dr. H. Ç.'nin, görev yaptığı sağlık merkezlerindeki yaşadığı olaylara dikkat çekilerek, “cinayet resmen geliyorum demiş' ifadeleri kullanıldı.

“Daha önce de sorunlar yaşamış"

Yaşanan olayı değerlendiren Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen, cinayeti işleyen doktorun Toroslar ilçesinde görevliyken meslektaşlarıyla tartışıp sorunlar yaşadığını, bunun üzerine olayın yaşandığı Mezitli güçlendirilmiş göçmen sağlığı Merkezi'ne gönderildiğini de dile getirerek, “Toroslardan Mezitli'ye göndermek ödüllendirilmektir. Bir anlamda ve göz göre göre cinayete yol açmaktır” diye konuştu.

“Doktorlar ticari rekabet içinde"

Yaşanan bu olayda bir doktorun ölmesi kadar zanlının da doktor olmasının ciddi bir sıkıntı olduğunun altını çizen Dr. Antmen, 2002 yılında başlatılan sağlıkta dönüşüm programı ile sağlıkta sıkıntıların had safhaya geldiğinin altını çizdi. Antmen, şöyle konuştu:

“Örneğin aile hekimliği getirdiler. Doktorun doktorla ticari olarak rekabet ettiği bir uygulama. Bugün sadece Mersin'de 20-30 aile sağlık merkezinde doktorlar birbirleriyle konuşmuyorlar ve kavgalı, psikolojik şiddetin olduğu bir ortam yaşıyoruz.”

“Doktorun doktoru vurduğu cinayetleri daha çok göreceğiz"

Sağlıkta dönüşümün ilk başladığı yıllarda hükümetin vatandaşlara doktorları paragöz olarak göstererek, hekimle vatandaşın arasını açmaya çalıştığını da dile getiren Dr. Antmen, şöyle dedi:

“Ama bu sağlıkta ticarileşme ve rekabet yakında hekimlerin birbirini vurmasını getireceğini 2005 yılında basına demeç vererek söyledim. Bunun önüne geçmek için Sağlık Bakanlığı'nın kamusal bir sağlık hizmete geçmesi gerekir.

Sağlık bakanlığı bir önlem almazsa şundan eminim; doktor cinayetleri devam edecek, hatta doktorun doktoru vurduğu cinayetleri daha çok göreceğiz maalesef.”


Sağlık merkezinde meslektaşı tarafından tüfekle vurulan doktor hayatını kaybetti


Mahkemeye çıkartıldı

Bu arada kendisi hakkında tutanak tuttuğu iddiasıyla mesai arkadaşı Dr. A. D.'yi pompalı tüfekle vurarak ölümüne neden olan ve yapılan sorgulamada suçunu itiraf ettiği belirtilen Dr. H.Ç., sabah erken saatlerde polisin yoğun güvenlik önlemleri altında mahkemeye çıkartıldı. Olayda yaşamını yitiren Dr. A. D.'nin ise cuma günü Mersin'de toprağa verileceği öğrenildi.

mersin
doktor
sağlık merkezi
mersin tabip odası başkanı
Yorum (5)
ömer hayyam
DOĞRU SÖZ VE TESPİT : Sağlık bakanlığı bir önlem almazsa şundan eminim; doktor cinayetleri devam edecek, hatta doktorun doktoru vurduğu cinayetleri daha çok göreceğiz maalesef.”
10
Cevapla
Hasan Akdemir
Doktorun doktoru vurduğu cinayetler tabii ki çok görülecek. Kimlerle çalışırsanız, zamanınızın çoğunu onlarla geçirirsiniz ve kaçınılmaz olarak sürtüşme ortamı oluşur ve en yakın hedef doğal olarak onlar olacaktır. Polisin polisi vurduğu, öğretim görevlilerin öğretim görevlisi veya öğrencilerce katledildiği olaylar bunun en güzel örneği.
19
Cevapla
ismail yetenek
Allah korusun..çok görülecegini nerden biliyorsunuz.müneccimmisiniz siz.yoksa böyle bi dileginiz mi var..tövbe tövbee...
1
Cevapla
şükrü balevi
meslek hayatımda şizofreni tanısı alan 2 hekimden biri pratisyenken emekli edildi diğeri şizofreni tanısı aldı kendiliğinden bölümden istfa ederek ayrıldı psikiyatride tedavi ettirmek istedim kabul etmedi diğeri acilde çalıştırılan bir pratisyen hekimdi bu durumlarına üzülmüştüm ama zorla tedavi ettirmek mümkün olmuyor
1
Cevapla
hekim
40 yıl önce TUS olmadığı zamanlar. bölüme bir asistan geldi. durgundu, kimseyle konuşmazdı. işini sakince yapar giderdi. biz de fazla ilgilenmezdik. asosyal bir tipti. bakışları donuktu hatta ürkerdik. sonradan öğrendik ki bölüm başkanına gitmiş beni bırakın yapamıyorum diye. olayı bilmeyen bölüm başkanı sabret oğlum seni uzman yaparız demiş. neyse uzman olmuş. istanbul'da bir hastaneye atanmış. hastaneden bölüm başkanına şikayetler yapmaya başladı. yahu bu adamı siz nasıl yetiştirdiniz. yalan eksik işler yapıyor. olmadık tedaviler uyguluyor. aktif hekimlikten alıp masa başı göreve vermişler. bir gün gazetede okuduk. oturduğu apartmanda tartıştığı kapıcıyı vurup öldürdük. meğer bu arkadaş sizofrenmiş.bölüm başkanı da bilirmiş ama bile bile uzman yapmış.
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir