Medimagazin logo

Dünyanın en değerli meslek grupları belli oldu: 'Doktorluk' en saygı duyulan birinci meslek

Yapılan araştırmaya göre, dünyanın en değerleri meslekleri belli oldu. Doktorluğun ilk sıraya yerleştiği araştırmada, ikinci sırada ise avukatlar, üçüncü sırada ise mühendisler yer aldı
Kaynak: DHA
Dünyanın en değerli meslek grupları belli oldu: 'Doktorluk' en saygı duyulan birinci meslek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Ajans Press’in, Varkey Foundation verilerinden elde ettiği bilgilere göre, dünyanın en değerli meslek grupları belli oldu. Böylelikle 2018 yılını kapsayan araştırmaya göre, doktorluğun ilk sıraya yerleştiği kaydedildi. İkinci sırada ise avukatlar yer alırken, üçüncü sıraya mühendislerin, dördüncü sıraya okul müdürünün, beşinci sıraya ise polislerin yerleştiği görüldü. İlk 10 içerisinde yer alan diğer meslek grupları ise sırasıyla, hemşire, muhasebeci, yerel yöneticileri, yönetim danışmanları ve ortaokul öğretmenleri olarak sıralandı. Araştırmada öğretmenler ayrıca ele alınırken, öğretmen mesleğine yüzde 100 oranla en fazla Çin’de değer verildiği görüldü. Türkiye’de ise bu oran yüzde 58 seviyesinde yer aldı.

Medya takip kurumu Ajans Press, meslekler ile alakalı medyaya yansıyan haber adetlerini de inceledi. Ajans Press dijital basın arşivinden derlediği bilgilere göre 2018 yılından bu güne meslekler ile alakalı basına 481 bin 20 haber yansıdığı tespit edildi. Yine aynı tarihler arasında doktorların basında konuşulma adedi ise 216 bin 836 oldu. Genel başlıkta sağlık çalışanları ise 2 milyon 867 bin haberde yer aldı. Türkiye’de statüsü yüzde 60’a yakın olan öğretmenlerin 283 bin 665 haberle yer aldığı kaydedildi.
 

en degerli meslek gruplari
doktor
hemsire
Yorum (9)
dr ceyar
eee...! madem öyle biz niye dayak yiyoruz ??? vatandaşın dediği gibi mi yoksa...? HAK MI EDİYORUZ !?
33
Cevapla
dr.mikro
Türkiye olarak algıladım hadi canım dedim.Bu saygın mesleğin ülkemizde ekonomik karşılığı nedir peki 4.500-4.600 TL temel maaş.Yoğun ve riskli çalışma döneminde dahi doğru düzgün ek ödeme yapmadılar.Ama toplumdaki algı ne çok çalıştılar ama çokta kazandılar.Oysa gerçeği bir tek sağlık çalışanları biliyor.MEB derslerin olmadığı dönemde dahi tam ek ders ödetirken birçok sağlık çalışanı hastane imamı kadar ek ödeme alamadı kimi aylar SIFIR TL. Sahi Kasım ayı geçti bu gün 8 Aralık yok mu ek ödeme ile ilgili açıklama genelge. Pandemi süresince ek ödeme tavandan yapılır diyemediler ama izinleri istifayı ikinci emre kadar yasakladılar. Sayın editör neden bu konuyu gündeme taşımıyor haber yapmıyorsunuz?
57
Cevapla
ali
yapma yeaaa ....bi gülme geldi...... ama acı acı.
18
Cevapla
dr
Tam bir paradoks. Saygınsa neden dayak ? Dayak varsa neden saygın ? Çözüm kolay, sağlıkta şiddet TCK kapsamına alınacak. Paradoks maradoks kalmaz, bi rahat nefes alırız şu çileli meslekte.
59
Cevapla
Muhiddin Göç
Türkiyede bu sıralamanın doğru olduğunu sanmıyorum, düşünsenize performans yapmaya çalışan doktor çok hasta olsun diye bakıyor, özel hastane sahibi müteahhit gibi.
10
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir