Medimagazin logo

Emekli hekimden tıbbiyelilere tavsiyeler

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin eğitim öğretim döneminin ilk dersini veren Prof. Dr. İbrahim Hızalan, “Hastalarınızla tokalaşın, merak etmeyin eliniz kirlenmez, mikrop da bulaşmaz” dedi. 
Kaynak: İHA
Emekli hekimden tıbbiyelilere tavsiyeler
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi 2017-2018 eğitim öğretim dönemi törenle başladı. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleşen törene öğrenciler, aileleri ve öğretim üyeleri katıldı.

Törende konuşan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim Gürel, tıp eğitiminin en zor ve en uzun eğitimlerden biri olduğunu, mezun olduktan sonra da hayat boyu devam ettiğini, ancak iyi hekim olmak için öncelikle iyi insan olmanın şart olduğunu söyledi. Öğrencilerin literatürü takip edebilmeleri için İngilizceyi çok iyi öğrenmeleri gerektiğini vurgulayan Gürel, “Bilmiyorsanız, altı yıllık eğitiminiz boyunca bu eksiğinizi giderebilirsiniz” dedi.


Tıp Fakültesi’nde eğitim öğretim dönemi başlangıcında geleneksel hale gelen ilk dersi ise emekli öğretim üyelerinden Prof. Dr. İbrahim Hızalan verdi. Hızalan, “Bizim toplumumuzda genellikle sevgi ön plandadır, lakin saygı yoktur. Oysa her şeyin temelinde saygı yatar. Bir arkadaşınızı sevmeyebilirsiniz, belki ama ona saygı göstermek zorundasınız. Çünkü toplumumuzun en önemli meselesi saygı. Doğaya saygı, başkalarına saygı ve kendine saygı. Bunlar olmazsa olmaz” dedi.

İyi bir hekimin hastalarına nasıl davranması gerektiğini de anlatan Prof. Dr. İbrahim Hızalan, “Hastalarınızla mutlaka tokalaşın. Merak etmeyin eliniz kirlenmez, mikrop da bulaşmaz. Hastanın elini sıkmanız, ben size yardım etmeye hazırım anlamına gelir” dedi.

Törende intörn öğrenci Hasan Budak da, tıp öğrencisi olmanın önemini anlatan bir konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından Tıp Fakültesi’ne en yüksek puanla giren üç öğrenci ile eğitim dönemini başarıyla bitirenler sahneye davet edilerek tebrik edildi.

tıbbiye
eğitim
Yorum (2)
uzmandoktor
Hoş, güzel, tabiki hasta yakınlarına öyle davranmak gerekir, ona şüphe Yok. Ama bir yönetici bir hoca olarak bir doktor olarak bu mesleğin ne duruma geldiği nereye doğru gittiğimizle ilgili bir iki kelam söyleme cesaretinde bulunsaymış keşke. Doktorla kim tokalaşacak, sıkıntılarını dinleyecek tükenmişliğini ve değersizleştiğini çözecek ? Keşke onuda söyleseydi. Hasta yakını kadar değeri olduğunu hissederdi doktor belki. Doktor halimizle kendimizi muayene tedavi ettirecek doktor bulamayacağımız günlerin arefesindeyiz. Keşke bundan da bahsetseymiş.
9
Cevapla
ahmet kemal
artık hastalar yumruklaşmayı tercih ediyor...
7
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir