Medimagazin logo

’Erkek’ denilen bebek ’kız’ çıktı iddialarına hastaneden cevap

Hastane yönetimi: "Bebeğin karışma ihtimali bulunmamaktadır. Çünkü hastanemizde o gün, o saatlerde başka bir doğum gerçekleşmemiştir"
Kaynak: AA
 ’Erkek’ denilen bebek ’kız’ çıktı iddialarına hastaneden cevap
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Gaziantep'te özel bir hastanede dünyaya gelen ve doğum raporuna cinsiyeti "erkek" yazılan bebekleri yerine kendilerine kız bebek teslim edildiğini ileri süren ailenin iddiasıyla ilgili, hastane yönetiminden, "Bebeğin karışma ihtimali bulunmamaktadır. Çünkü hastanemizde o gün, o saatlerde başka bir doğum gerçekleşmemiştir." açıklaması yapıldı.

Özel NCR Hospital'dan yapılan açıklamada, 3 Haziran günü hastaneye rahatsızlık nedeniyle başvuran anne adayının, o güne kadarki tüm kontrollerini kentteki başka bir sağlık merkezinde yaptırdığı belirtildi.

Annenin hastaneye geldiğinde durumunun acil olduğu ve sezaryene alındığı aktarılan açıklamada, "Çok başarılı bir ameliyatla bebeğin doğumu gerçekleşmiş, annenin de sağlıklı şekilde bu süreci atlatması sağlanmıştır. Doğum sonrasında ise ailenin de yönlendirilmesiyle evraklara bebeğin erkek olduğu bilgisi yazılmıştır." ifadesi kullanıldı.

Konunun takipçisi olunduğu vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Aileyle yapılan görüşmeler neticesinde bebeğin DNA testine tabi tutulmasını önerdik ancak aile tarafından kabul görmedi. Bebeğin karışma ihtimali üzerinde imada bulunuluyor. Fakat bebeğin karışma ihtimali bulunmamaktadır. Çünkü hastanemizde o gün, o saatlerde başka bir doğum gerçekleşmemiştir. Bebeğin aileye ait olduğu konusunda bizim şüphemiz bulunmamakta ve bebek gözetimimiz altında bulunmakta."

gaziantep
doğum skandalı
hastane
Yorum (3)
Abdullah
'' Doğum sonrasında ise ailenin de yönlendirilmesiyle evraklara bebeğin erkek olduğu bilgisi yazılmıştır." Çok komik bir açıklama. Cinsiyeti ailelerin yönlendirmesi belirliyor demekk ki. Aç bak erkek mi kız mı.
9
Cevapla
big
Nasıl yani? Bebeğin cinsiyetini kayıtlara ailenin yönlendirmesine göre mi geciriyorsunuz? Özrü kabahatinden büyük. Bebek kız doğduğu halde kayda yazarken aileye mi sordunuz yani ? Ben hicbirsey anlamadım bu işten.
6
Cevapla
bozeren
yaparsın DNA testini, sonuç uygun çıkarsa, fazlalıkların da bir maketini yapıp aileye teslim edersin. ama eğer sonuç uymaz çıkarsa, o zaman olaydaki sorumluluğunun cezasını çekersin. artı, bir de, "ailenin yönlendirmesiyle" ifadeseini biz kamuoyuna açıklamanız gerekiyor. haklı çıksanız da, çıkmasanız da.
4
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir