Medimagazin logo

Eser İnceleme Sonucunda Başarılı Olan Adaylara Doçentlik Belgesi Düzenlenmesine İlişkin Duyuru

Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) tarafından gerçekleştirilen doçentlik işlemlerinin hızlandırılması amacıyla, doçentlik Belgelerinin e-Devlet üzerinden sunulmaya başlandı
Eser İnceleme Sonucunda Başarılı Olan Adaylara Doçentlik Belgesi Düzenlenmesine İlişkin Duyuru
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Eser İnceleme Sonucunda Başarılı olan adayların Doçentlik Belgesinin düzenlenebilmesi için, eser inceleme sonuçları Doçentlik Bilgi Sistemi (DBS) üzerinden duyurulduktan sonra, adayların Üniversitelerarası Kurul Başkanlığına Doçentlik belgesi talebinde bulunmaları gerekmektedir.

Doçentlik belgesi talebinde düzenlenecek dilekçe örnekleri aşağıda yer almaktadır.

Dilekçe ve varsa eklerinin, doçentlik belgesi almaya hak kazanılan tarih itibarıyla düzenlenmiş olması gerekmektedir. Doçentlik belgesi talep dilekçesi ve varsa ekleri Üniversitelerarası Kurul Başkanlığına ulaşıp gerekli kontrol ve onaylama işlemleri yapıldıktan sonra, adaylar https://www.turkiye.gov.tr adresinden TC Kimlik No ve e-Devlet Şifresi ile giriş yaparak e-imzalı olarak düzenlenen Doçentlik Belgesini Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı > Doçentlik Belgesi Sorgulama hizmeti ile e-devlet üzerinden kendileri edinebileceklerdir.

E-devlet hizmeti üzerinden oluşturulan e-imzalı Doçentlik belgesi dışında, ÜAK tarafından ayrıca fiziki Doçentlik belgesi düzenlenmeyecek ve adaylara gönderilmeyecektir.

Doçent Adaylarına duyurulur.

ÜNİVERSİTELERARASI KURUL BAŞKANLIĞI

üniversitelerarası kurul
doçentlik belgeleri
Yorum (2)
y
Sözlüyü kaldırdınız zaten, ingilizce sınavı desen ne olduğu belli değil.herkese doçent ünvanı verin bari
19
Cevapla
Ayşe Uz
Bu yorumu yapan kişi acaba başvuru koşullarında puanlama sisteminin ne kadar zorlaştığını, yaptığımız bir çok çalışmanın heba olduğu ve puanlanmadigini, sözlünün tam anlamıyla kalkmayıp üniversitelerde kadro alabilmeniz için yine sözlüye girmeniz gerektiğini biliyor mu??? Eskisi gibi 5 yayınla doçent olunmuyor artık iyice kosullari bir okuyup öyle yorum yapın , Cehalet baki kalıyor...
28
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir