Medimagazin logo

Eşine ilaç yazmadı diye doktoru darbetti!

Rize’nin Çayeli İlçesi’nde 2 No'lu Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli 65 yaşındaki Dr, İhsan Yılmaz, kimliğini ibraz etmediği eşine ilaç yazmasını istediği 58 yaşındaki M.K. tarafından saldırıya uğradı. Olayda burnu kırılan, kaşına 5 dikişi atılan ve yüzünde morluklar oluşan doktorun şikayeti üzerine gözaltına alınan saldırgan savcılık tarafından serbest bırakıldı.
Kaynak: Hürriyet
Eşine ilaç yazmadı diye doktoru darbetti!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Olay, 7 Eylül tarihinde Çayeli İlçesi Yaka Mahallesi'ndeki 2 No'lu Aile Sağlığı Merkezi’nde meydana geldi. İddiaya göre kimliği yanında olmayan eşine ilaç yazdırmak isteyen M.K., Dr. İhsan Yılmaz’a başvurdu. Hasta ve kimliğini görmeden ilaç yazamayacağını belirten Dr. Yılmaz, M.K.’nın ısrarı ile karşılaştı. M.K., Dr. İhsan Yılmaz ile tartıştı ve ardından dövmeye başladı.

Aile Hekimliği çalışanlarının araya girmesiyle M.K. uzaklaştırıldı, yaralanan Dr. Yılmaz, Çayeli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Olayda burnu kırılan, açılan kaşına 5 dikişi atılan ve yüzünde morluklar oluşan Dr. İhsan Yılmaz, saldırgandan şikayetçi oldu. Polis tarafından gözaltına alınan M.K., savcılık tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

"KENDİNİ BİLMEYEN KİŞİLER VAR”

Rize'deki 53 Gazeteciler Derneği’nde Rize Aile Hekimleri Derneği Başkanı Cüneyt Beyaz ile birlikte açıklama yapan doktor İhsan Yılmaz, babasının, kendinin, eşi ve çocuğu ile gelininin doktor olduğunu ailece yıllardan bu yana insanlara sağlık hizmeti sunmaya çalıştıklarını söyledi. 41 yıllık hekim olduğunu ve ilk kez böyle bir olayla karşılaştığını anlatan Yılmaz, şöyle dedi:

"Bana kaydı olmayan bir şahıs kapıdan bağırıp çağırıp odama girdi. Kimliksiz ve hasta olmadan ilaç yazdırmak istedi. Bunun yasal olmadığını belirtince beni darp etti. Kaşıma 5 dikiş atıldı, burnum kırıldı. Şiddet, soysal bir sorun haline geldi. Bu güzelim ülke çocuklarımıza torunlarımıza kalacak. İçimizde hep endişeyle mi yaşayacağız? Hekimlik dünyanın en şerefli mesleği.Hep insanların acısını dindirmeye çalıştık. Maalesef kedini bilmeyen bu tür kişiler var. Devlet büyüklerimiz bu konuda ne yapılması gerektiğini ciddi ciddi düşünmesi lazım."
Rize Aile Hekimleri Derneği Başkanı Cüneyt Beyaz’da saldırganın serbest bırakılmasına tepki gösterdi, “Kişi darp ediyor , hasar veriyor ve buna rağmen serbestçe gezebiliyor. Bu rahatlık böyle potansiyele sahip insanları cesaretlendiriyor. ‘Ben yaparım gezerim’ diyorlar. Devlet bu saldırıların kendisine yapıldığını hissetmesi lazım. Yoksa huzur bozulacak, huzur bozulunca  hizmette bozulacak” uyarılarında bulundu. 

darp
doktor
hasta yakını
Yorum (14)
Uzm dr
Bakan Bey yapılan bu saldırıları kendine yapılmış gibi ele almazsa maalesef bu haberler katlanarak artacak.
11
Cevapla
Surgery
Saldırgan serbest bırakılmış... Yakın zamanda yapılan düzenlemelere göre tutuklu yargılanması gerekmez miydi???
15
Cevapla
Frankie Bellevan
Doktor İhsan Yılmaz, babasının, kendinin, eşi ve çocuğu ile gelininin doktor olduğunu ailece yıllardan bu yana insanlara sağlık hizmeti sunmaya çalıştıklarını söyledi. " 41 yıllık hekim " olduğunu ve " ilk kez " böyle bir olayla karşılaştığını anlatan Yılmaz, şöyle dedi : "Bana kaydı olmayan bir şahıs kapıdan bağırıp çağırıp odama girdi. Kimliksiz ve hasta olmadan ilaç yazdırmak istedi. Bunun yasal olmadığını belirtince beni darp etti. Kaşıma 5 dikiş atıldı, burnum kırıldı. Şiddet, soysal bir sorun haline geldi. Bu güzelim ülke çocuklarımıza torunlarımıza kalacak. İçimizde hep endişeyle mi yaşayacağız? Hekimlik dünyanın en şerefli mesleği.Hep insanların acısını dindirmeye çalıştık. Maalesef kedini bilmeyen bu tür kişiler var. Devlet büyüklerimiz bu konuda ne yapılması gerektiğini ciddi ciddi düşünmesi lazım.." 65 Yaşına gelmiş , 41 Yıllık bir Hekime Reva görülen İşlem bu... Yaptığı Hizmetlerin karşılığı kendisine bu şekilde Dönüyor , Ödeniyor.. Reçeteyi Yazsa bir Dert , Yazmasa ( Durum Ortada ) ayrı bir Dert... Aşağı tükürsen Sakal , Yukarı Tükürsen Bıyık ikilemi , Açmazı.. Halk Tabiriyle : İki Ucu .Oklu Değnek... Meslektaşımıza Geçmiş olsun...
16
Cevapla
meral kara
kınıyorum.............................
19
Cevapla
DR
130 BİN CİVARINDA HEKİM VAR , COK DAHA FAZLA OLMAK ÜZERE SAĞLIK CALIŞANI VAR ACABA BUNLARIN KAC TANESİ SECİM OLDUGUNDA BU DURUMA DÜŞMEMİZE SEBEP OLAN YÖNETİME TEPKİ GÖSTERİYOR? BENCE SAĞLIK CALIŞANLARINA MÜSTEHAK. HESKES LAYIK OLDUGU MUAMELEYİ GÖRÜR.
38
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir