Medimagazin logo

Eski cumhurbaşkanının doktoruna 15 yıla kadar hapis istendi

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliği suçlamasıyla yargılanan doktoru Sedat Caner'in, 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi
Kaynak: AA
Eski cumhurbaşkanının doktoruna 15 yıla kadar hapis istendi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliği suçlamasıyla yargılanan doktoru Sedat Caner'in, 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada tutuklu sanık Caner ile avukatı hazır bulundu.

Duruşmada Cumhuriyet savcısı, araştırılacak başkaca bir husus bulunmadığını dile getirerek esasa ilişkin mütalaası açıklayacağını belirtti.

İddia makamı sanık Caner'in, lise yıllarından itibaren FETÖ yapılanmasında yer aldığının, üniversite döneminde örgüt toplantılarına katıldığının, örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock'u kullandığının ve FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in talimatıyla 2014'te kapatılan Bank Asya'ya para yatırdığının tespit edildiğini dile getirdi.

Caner'in, "FETÖ'nün tepe yöneticileri ile yaygın ve yoğun iletişim kaydı"nın bulunduğunu beyan eden savcı, mevcut deliller kapsamında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

Savunması sorulan Caner, esasa ilişkin savunmasını hazırlaması için kendisine süre verilmesini ve bu aşamada tahliye edilerek yargılamasına tutuksuz olarak devam edilmesi talebinde bulundu.

Müzakerenin ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, savunma için süre verilmesi talebinin kabulüne, sanık Caner'in tahliye talebinin ise reddedilerek tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Davanın görülmesine 5 Şubat 2019'da devam edilecek.

abdullah gül
fetö
Yorum (3)
Hasan Akdemir
Oooo davalar hızlanmış. Eskiden 3-5 aya dava ötelenirdi şimdi bir aydan önce gün veriliyor. İnşallah acele işe şeytan karıştırmadan herkes için hak yerini bulur.
25
Cevapla
Ahmet gümüş
Bu şahıs, sedat Caner. FETÖcülüğü tescilli. Girdiği her yan dal sınavından ilk üçe giren, mecburi hizmeti hacettepe ye çıkan, gazi de anında doçent kadrosu açılan bir şahıs. Fellow iken cumhurbaşkanı doktoru ünvanı alan bir müsvedde. En ağır cezayı alır umarım.
20
Cevapla
Frankie Bellevan
Boşuna Söylememişler tatlı tatlı yemenin Acı Acı.............Olurmuş diye.... Aynı yolu seçen , aynı yoldan Giden Herkese ibret Olsun...! Şahsiyetli ve Onurlu insanlara da Selam Osun....
22
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir