Medimagazin logo

FDA, mRNA aşılarına Miyokardit uyarısı ekleyecek

ABD'de yapılan toplantıda mRNA aşılarının miyokardit yan etkisi ele alındı, FDA aşılar için bir uyarı ekleyeceğini duyururken, vakaların hafif ve tedavi edilir olduğunun altı çizildi.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
FDA, mRNA aşılarına Miyokardit uyarısı ekleyecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN-ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), nadir görülen ancak ergenlerde ve genç erkeklerde ortaya çıkma olasılığı daha yüksek olan kalp iltihabı vakalarını araştırmaya devam ederken, mRNA COVID-19 aşılarının bilgi sayfalarına bir uyarı ekliyor.

FDA'nın Aşılar ve İlgili Ürünler Uygulamaları Bölümü müdür yardımcısı PhD, Doran Fink, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) uzman panelinde yaptığı açıklamada, FDA'nın sağlık hizmeti sağlayıcıları,  aşı olacaklar için bir uyarı bildirisinde uyarı ekleyeceklerini söyledi.

WebMd'de yer alan habere göre; Uyarıda, göğüs ağrısı ve diğer semptomların birkaç gün ila bir hafta içinde ortaya çıkmasıyla, vakaların Pfizer veya Moderna aşısının ikinci dozunu takip etmesinin daha olası olduğu yer alacak.

Fink, "Sınırlı takibe dayanarak, çoğu vakanın semptomların çözülmesiyle ilişkili olduğu görülüyor, ancak potansiyel uzun vadeli sekeller hakkında sınırlı bilgi mevcut," dedi. yardım almasıyla sonuçlanmalıdır" dedi.

Toplantıdan sonra resmi bir oylama yapılmamasına rağmen, ACIP üyeleri uyarıya rağmen 12 ila 29 yaşındaki gençlerde Pfizer ve Moderna aşılarının yapılmasına devam edilmesi yönünde güçlü bir onay verdi.

Toplantıda miyokardit yan etkisinin gençler için çoğu zaman hafif olduğu ve tedaviyle iyileştiği belirtilirken, COVID-19 hastalığında miyokardit ve perikarditin çok daha yaygın olduğunu ve risklerin daha fazla olduğu kaydedildi.

 

miyokardit
mrna
biontech
aşı yan etkileri
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir