Medimagazin logo

FETÖ sanığı doktora hapis cezası

Malatya'da "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılanan sanığa 8 yıl hapis cezası verildi - Sanığın Bank Asya'daki hesabında 1 milyon liranın üzerinde para bulunduğu belirlendi
FETÖ sanığı doktora hapis cezası
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MALATYA (AA) - Malatya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin davada yargılanan eski doktor, 8 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

2. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına tutuksuz yargılanan sanık Orhan Akbulut ile avukatı katıldı.

Örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı belirlenen ve Bank Asya'daki hesabında 1 milyon liranın üzerinde para bulunduğu belirlenen sanık, hakkındaki suçlamaları reddetti.

Cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki mütalaasında sanığın ByLock kullanıcısı olması, Bank Asya'daki yüksek miktardaki hesap hareketliliği ve kuvvetli delil durumu dikkate alınarak cezalandırılmasını ve tutuklanmasını talep etti.

Son sözü sorulan sanık, hiçbir terör örgütüne üye olmadığını, bu nedenle etkin pişmanlıktan da yararlanmak istemediğini belirterek beraatini istedi.

Mahkeme heyeti, sanık Akbulut'a "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 8 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası vererek, hüküm kesinleşinceye kadar adli kontrolünün devamını kararlaştırdı.

feto/pdy
malatya
Yorum (1)
Frankie Bellevan
Bırakın Hesabımda Bir Milyon olmayı , Hayatım boyunca ve Halen Sürekli Ekside ( - ) oldum.... AKP iktidarı ve Önceki İktidarlar sağolsun...!
21
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir