Medimagazin logo

Filistin Sağlık Bakanı: İsrail ordusu sağlık görevlilerini kasıtlı bir şekilde hedef alıyor

Filistin Sağlık Bakanı May el-Kile, İsrail ordusunun sağlık görevlilerini kasıtlı bir şekilde hedef aldığını ve görevlerini yerine getirmelerine engel olduğunu belirtti.
Kaynak: AA
Filistin Sağlık Bakanı: İsrail ordusu sağlık görevlilerini kasıtlı bir şekilde hedef alıyor
ARŞİV
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanı Kile, İsrail askerlerinin abluka altındaki Gazze Şeridi sınırında mayıs ayında düzenlenen barışçıl Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerine müdahalesinde yaralanan sağlık görevlisi Muhammed Subhi el-Cudeyli'nin bugün şehit olmasının ardından yazılı açıklama yaptı.


Filistinli doktor Türkiye'de şifa dağıtıyor 


Kile açıklamasında, "İnsani görevlerini yerine getiren gönüllülere ve sağlık görevlilerine kasten ateş açmak savaş suçudur. İsrail ordusu, çatışmalarda sağlık görevlilerinin korunmasını öngören tüm uluslararası anlaşmaları ve sözleşmeleri ihlal etme konusunda ısrar ediyor." ifadelerini kullandı.


Filistin Sağlık Bakanlığı: 'Cerrahi operasyonlarda aksamalar olabilir! Acil harekete geçilmeli' 


Uluslararası insan hakları kurumları ve uluslararası topluma, İsrail tarafından farklı şekillerde ölümlere maruz kalan silahsız Filistin halkını korumak için acilen harekete geçmeleri çağrısında bulunan Kile, şöyle devam etti:

"Sağlık görevlisi Cudeyli'nin şehit olmasıyla, 2018'in başından bu yana şehit olan sağlık görevlileri ile gönüllerinin sayısı 5'e yükseldi. İsrail ordusu sağlık ekiplerini ve görevlilerini kasten hedef alıyor, onların yaralılara karşı insani görevlerini yerine getirmelerine engel oluyor."


İsrail saldırısında Filistinli sağlık çalışanı hayatını kaybetti 


 İsrail askerlerinin abluka altındaki Gazze Şeridi sınırında 3 Mayıs'ta düzenlenen barışçıl Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerine müdahalesinde yaralanan sağlık görevlisi Muhammed Subhi el-Cudeyli bugün şehit olmuştu. 

filistin
may el-kile
Yorum (1)
DR
almanya ile düşman olması gereken israil ne gariptir ki hitler olmanın yolunda ilerliyor. almanyayı almanlar için insan fırınları kurarak KASIP KAVURAN , ırkçılık çukuruna batmış insanları yakmış öldürmüş işkence etmiş hitler in almanyası bu gün alman olmayan insanlarla dolu.HAK GALİP BATIL ZAİL OLUR...ama kimse anlamaz.HERKES BU DÜNYAYI KENDİSİ DÖNDÜRDÜĞÜNÜ ZANNEDER,OYSA DÜNYAYI DÖNDÜREN DE HERŞEYİ FARKINDA OLMADIĞIMIZ ŞEKİLDE EVİRİP ÇEVİREN DE CENAB I HAK TIR.aslında herşey ortada.örnekler çok..herkes dünyada bişekilde imtihan da ve insanların gücü teknolojisi yapıp ettiği amaca hizmeti HAKİKATİ HAKKA DÖNÜŞÜ DEĞİŞTİREMİYOR...SADECE HER DEVİRDE HAK VE BATIL ,GÜNAHI YANLIŞI ZULMÜ HARAMI TERCİH EDENLER İLE HAKKA TESLİM OLMUŞ ,YARATILMIŞ İNSAN OLDUĞU BİLİNCİ İLE HAKTAN ŞAŞMAYIN AHLAK VE FAİZLET İÇİNDE YAŞAMAYA ÇALIŞAN,İNSAN GİBİ İNSAN OLARAK YAŞAYANLAR herkes YAPIP ETTİĞİ İLE GİDİYOR..TARİH BOYUNCA SÜMERLER HİTİTLER NE KAVİMLER GELMİŞ GEÇMİŞ HEPSİ BİRER EFSANE ŞİMDİ.VE BİZ TARİHİ ESER DİYEREK BAKIP GEÇERİZ ,YIKINTILARA YAŞAM İZLERİNE ANTİK TİYATROSUNDAN AL HARABE OLMUŞ SARAYLARA MEZARLARDAN ÇIKAN KEMİKLERE VE SÜS EŞYALARINA KADAR ÖRNEKLER DOLU...PEKİ O ZAMANLARDA O ZAMANA GÖRE HERKESİN HAYAT HİKAYESİ,HIRSLARI DOĞRULARI YANLIŞLARI YOKMUYDU? BU GÜN BAŞKA BİR DEVİR BAŞKA İNSANLAR VE BAŞKA HİKAYELER..İMTİHAN : İNSAN OLABİLME,ALEMLERİ YARATAN ALLAH A ŞÜKREDEREK KAİNATIN YARATICISININ SÖZÜNE ELÇİLERİNE UYARAK DÜNYADA VE AHİRETTE HUZURA KURTULUŞA ERME...isteyen istediği açıdan bakabilir..boşlukları istediği düşünce bakış açısı ile doldurabilir. AMA APAÇIK HAKİKATİ EVRENDEKİ DİZAYNI USTALIĞI MUHTEŞEMLİĞİ KUDRETİ KADERİ olup bitenleri düşününce ortada alenen gözüken GERÇEĞİ , YARATILIŞIN GAYESİNİ DEĞİŞTİREMEZ...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir