Medimagazin logo

Fransa'da sağlık çalışanları isyan ediyor: 5 stajyer doktor intihar etti

Fransa’da artan koronavirüs vakaları nedeniyle sağlık sistemi çökme sinyalleri veriyor. Ulusal bir sendika 2021’in başından beri 5 tıp stajyer öğrencisinin intihar ettiğini açıkladı. 40 kişi sağlık bakanlığı önünde protesto gösterisi düzenledi.
Kaynak: TRT HABER
 Fransa'da sağlık çalışanları isyan ediyor: 5 stajyer doktor intihar etti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Fransız sendikaları, hastanedeki stajyerlerin intiharları ve bitmeyen COVID-19 yorgunluğu konusunda uyarıyor.

Paris'te Sağlık Bakanlığı önünde bir sendika tarafından düzenlenen gösteride intihar eden beş tıp stajyerine saygı duruşunda bulunuldu.

“Hastaneler stajyerleri öldürüyor. Yaşamamıza yardım edin” yazılı pankartlar asıldı.

Uzun ve sert COVID-19 mücadelesi dönemi nedeniyle stajyerler kırılma noktasına geldi. Bir hastanenin klinik psikoloğu Anne Rocher, "Bu stajyerler görünmez, ancak ön saftaki askerlerdir" dedi.

Pandemi nedeniyle stajyerlerin çalışma süresi haftada yaklaşık 80 saate yükseldi. Günde 24 saat nöbet tutan stajyerler pandemi nedeniyle gözlerini bile kırpacak zaman bulamıyor.

Hükümetin yanıtı belirsiz

Sağlık Bakanı Olivier Veran sendika ve stajyer grupların temsilcileriyle bir araya geldi. Ancak görüşmeden net bir sonuç çıkmadı. Sendika yetkilileri hükümetin yanıtlarının belirsiz olduğunu açıkladı

5 stajyerin hayatı karardı

Fransa'da yaş ortalaması 25 olan 300 bin'den fazla tıp öğrencisi stajyer var. 2021'in başından bu yana, beş tıp stajyeri intihar etti. Bunun her 18 günde bir intihara eşdeğer olduğu belirtildi.

Fransa'da da COVID-19 ile mücadelede özellikle ilk dalgada sağlık çalışanlarının maske yetersizliği ve hastanelerdeki yatak kapasitelerinin dolması yaşanan sıkıntıların başında yer aldı.

Hükümet, sağlık çalışanlarına yeterli sayıda maske ve sağlık ekipmanları karşılayamazken, bu da COVID-19 ile mücadeleyi zora soktu.

covid-19
paris
Yorum (3)
bir vatandaş
AU REVOIR.
1
Cevapla
murat 124
rakamlar fantastik..tr de 122 tip fak de senede 15 500 ogrenci kadrosu ilan edilmis 19-20 ogretim yilinda. fr de ise 34 tip fak bulunmaktaymis. 2015 yilinda 6025 mezun vermisler. bu rakamlar tek kaynaktan alinmistir farkliliklar arzedebilir... 300 000 rakami nereden cikti ..fransa da 102 000 pratisyen 121 000 uzman var diyorlar kabaca..gectim ogrencisini..
3
Cevapla
murat 124
hasta az olunca haberin izini suresim geldi..seninkiler trt haberden almis.trthaber de france 24 den. haberde gercekten de 300 000 tip fakultesi ogrencisi intern olarak geciyor.normalde 48 saat mesaileri gorunurken bunun rutinde 58 saate ciktigi enson da salgin sebebiyle 80 saate dayandigi soyleniyor. Valentin, Tristan, Quentin, Elise, Florian umarim yattiginiz yerde huzur bulursunuz..
3
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir