Medimagazin logo

Game of Thrones izlemek ölüm riskini artırıyor

Game of Thrones (Tahtların Oyunu) izleme, Parkinson bunama ve diyabet yüzünden ölüm riskini artırıyor. Araştırmaya göre, günde 2 saat hareketsiz oturma iltihaba bağlı hastalıklar nedeniyle yüzde 54 ölüme yol açıyor
Kaynak: HABERTÜRK
Game of Thrones izlemek ölüm riskini artırıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Dünyanın en çok izlenen dizisi Game of Thrones (Tahtların Oyunu) izleme, Parkinson bunama ve diyabet yüzünden ölüm riskini artırıyor. Aslında ölüm riskini artıran bu dizi değil. Ancak Avustralya’daki Melbourne Üniversitesi Baker Kalp ve Diyabet Enstitüsü, yaptığı araştırmaya dikkat çekmek için araştırmasını bu diziyle açıkladı.

Araştırmaya göre, günde 2 saat hareketsiz oturma iltihaba bağlı hastalıklar nedeniyle yüzde 54 ölüme yol açıyor. Gazete Habertürk'te yer alan habere göre; 9 bin katılımcıyla yapılan araştırmada, hareketsiz geçirilen saatlerin Parkinson, bunama ve diyabet gibi hastalıklara yakalanma riskini artırdığı da belirlendi.

game of thrones
parkinson
bunama
Yorum (4)
Yemrey
Çok merak ediyorum bu haberi yapan kişi neyin kafasını yaşıyor diye. Nasıl bir beyin yapısı ki Başlıkla konu arasında ilişki YOK.
6
Cevapla
Hikmet Yenioğlu
Başka yoruma gerek var mı? MEDİMAGAZİN BUNAMIŞ
2
Cevapla
Frankie Bellevan
Dün Gece CNN 'de Deniz Bayramoğlu'nun Sunuculuğunu yaptığı Gündem Özel Programını Sonuna Kadar izledim.. Programın Formatı Uygun Olmadığından Dr.İbrahim Ersoy Meslektaşımız Konulara Zaman zaman Girmek İstediyse de , Diğer katılımcıların Kafalarında başka başka Konular olduğundan , Birlik Sağlanamadı.. Katılımcılardan Birisinin Tanımıyla Voltran Gücü de oluşturulamadı.. Deniz Bayramoğlu 'nu da sayarsak , 6 tartışmacının olduğu program da 2 Tıp Doktoru vardı..Nörolog Prof.Dr.Derya Uludüz ve Meslektaşımız Dr.İbrahim Ersoy.. Dr.İbrahim Ersoy Bence Programda Performansını Tam Yansıtmadı.. Programı Amacından saptırmamak için.. Elinden Geldiğince , Birkaç başlığa tartışma zemini oluşturmaya Açmaya çalıştı ama katılımcılar Ne yazık ki afaki Konularla ( Kendi Kafalarının içindeki sorun olarak gördükleri ile )ilgilendikleri için Maç . 0 - 0 Berabere Sonuçlandı.. Programdan Özetle Anladığım Şuydu : Katedilecek daha Çok Mesafe var.. Gündemi Oluşturamaıyor , Sıkıntılaradn Milleti Haberdar Edemiyoruz ve Sürekli Savunma pozisyonunda kalıyoruz.. Medya ise Sürekli Saldırıda ve , Taarruzda.. Artık onları da Yönlendiren Kimlerse..( ? ) Kendimizi Sorunlarımızı Bizler çok iyi Anlattığımızı Düşünüyoruz , Dolayısıyla Onların da Anladığını..Sanırım Bizler ve Elinde Gücü Bulunduranlarla , Çok Ayrı Dünyalarda yaşıyor ve bu Apayrı bir Dünyaların , ya Konforunun Şatafatını yaşıyor ya da Çözemeyeceğimiz Asla aşamayacağız Sorunlar Yumağının içinde boğuşuyor ve Boğuluyoruz..
3
Cevapla
UĞUR YAZAGN
Çok saçma. Game of thrones dizisiyle ne ilgisi var? Uzun süre hareketsizlik yapan her tür aktivite bunlara yol açabilir.
3
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir