Medimagazin logo

GATA'da FETÖ operasyonu: Aralarında profesör ve doçentlerin olduğu 32 kişiye gözaltı kararı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ’nün GATA’daki yapılanmasına yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında örgütle irtibatı tespit edilen 32 şüpheli hakkında gözaltı kararı verdi
Kaynak: İHA
GATA'da FETÖ operasyonu: Aralarında profesör ve doçentlerin olduğu 32 kişiye gözaltı kararı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ANKARA  - Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, FETÖ’nün mahrem hizmetler sınıfı kapsamında örgütlendiği tespit edilen GATA personeline yönelik olarak yapılan çalışmalarda, bazı kişilerin örgütle ankesörlü telefon yöntemiyle haberleştiklerinin tespit edildiği belirtildi.

Bu kapsamda 17’si GATA personeli olarak aktif görevde (3 profesör, 8 doçent, 5 yardımcı doçent, 1 doktor), 4’ü emekli (2 profesör, 1 doçent, 1 yardımcı doçent), 8’i değişik hastanelerde görevli, 2’si istifa etmiş, 1’i geçici olarak görevden uzaklaştırılmış doktor olmak üzere toplam 32 kişi hakkında gözaltı kararı verildiği ifade edildi. Ankara merkezli 7 ilde yapılan operasyonda 23 şüphelinin yakalandığı, diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği kaydedildi.

 

feto
gata
Yorum (2)
Hasan Akdemir
GATA mezunu bazı arkadaşların yüzüne dahi söylediğim cümleyi burada yineliyorum: Sayın cumhurbaşkanımızın bu memlekete yaptığı en büyük iyilik GATA' yı kapatmak olmuştur. Birisini hem kasap hem de çoban yapmaya kalkarsanız ucube örgütlerin kucağına da itmiş olursunuz. Bu açıdan bakıldığında; askeri liselerin kapatılması bence yanlış oldu. Tüm kadrolar filtrelemeden geçirildikten sonra, daha sıkı bir denetimle, daha güçlü bir ordu için büyük hizmetler verebilirler.
66
Cevapla
se
Kurumları kapatmanın anlamı yok, insanlar hata yapıyor ve birileride ona göz yumuyorsa suçlu odur. Önemli olan hak etmedir, liyakat ve doğru seçimle her şey yoluna girer.
9
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir