Medimagazin logo

Gilead 8 yeni projeye daha hayat verecek

Gilead Sciences Türkiye’nin 2013 yılından beri sürdürdüğü Proje Destek Programı’nda bu yıl destek almaya hak kazanan projeler belli oldu. Gilead, bu yıl 6’sı bilimsel, 2’si sosyal bilimler olmak üzere toplam 8 projeyi destekleyecek.
Gilead 8 yeni projeye daha hayat verecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Bugüne kadar Gilead’ın HIV, viral hepatit, hematoloji ve sistemik mantar enfeksiyonu gibi hastalık alanlarında destek verdiği proje sayısı 30’u, sağlanan destek miktarı da 1.5 milyon lirayı aştı

Gilead Sciences Türkiye’nin “Yenilikçi Fikirler Yenilenen Hayatlar” mottosuyla başlattığı Proje Destek Programı kapsamında verilen ödüller bu yıl 5’inci kez sahiplerini buldu. Gilead Proje Destek Programı’nda bu yıl destek almaya hak kazanan projeler, düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna açıklandı. 

Başvuruların bağımsız jüri tarafından değerlendirildiği program çerçevesinde Gilead Sciences Türkiye, bu yıl 6 bilimsel projeye 200 bin lira, 2 sosyal projeye 100 bin lira olmak üzere toplam 300 bin liralık destek sağlayacak. Gilead Türkiye Proje Destek Programı, ilk oluşturulduğu 2013 yılından bugüne HIV, viral hepatit, hematoloji ve sistemik mantar enfeksiyonu gibi hastalıklar alanlarında toplam 30’un üzerinde projeye destek verdi. Böylece bugüne kadar verilen destek miktarı da 1.5 milyon lirayı aştı.

Gilead Türkiye Proje Destek Programı kapsamında bu yıl verilecek ödüllerin açıklandığı basın toplantısında konuşan Gilead Sciences Türkiye Medikal Direktörü Dr. Tahsin Gökçem Özçağlı, bu yıl 5’incisi verilen ödülleri kazanan proje sahiplerini kutladı. Dr. Özçağlı, şöyle konuştu: 
“Gilead Sciences, 30 yıldır HIV/AIDS, Hepatik B, Hepatit C, kardiyovasküler, hematoloji ve onkoloji alanları için yenilikçi tedaviler geliştirmeye odaklanarak bu hastalıkların ölümcül bir hastalık olmaktan çıkıp, yönetilebilir hastalıklara dönüştürülmesi yolundaki çabalara yardımcı oluyor. Bu ödül programıyla da; HIV, Hepatit B, Hepatit C, sistemik mantar enfeksiyonları ve NASH tedavi alanlarında hastalıkların taranmasını, teşhis edilmesini ve uygun tedavilere ulaşılmasını iyileştirmeye yönelik en iyi uygulamaların ve yeni fikirlerin geliştirilmesini, keşfedilmesini ve yayılmasını sağlayacak bilimsel veya sosyal sorumluluk projelerine destek olmayı amaçlıyoruz.”

Gilead Proje Destek Programı’ndan destek almaya hak kazananların açıklandığı toplantıda ayrıca desteklenecek proje sahiplerine tebrik, jüri üyelerine de teşekkür plaketi sunuldu. Bilimsel Projeler Jüri Başkanı Prof. Dr. Cihan Yurdaydın’a ve Sosyal Projeler Jürisi adına Jüri Üyesi Prof. Dr. Nilüfer Narlı’ya teşekkür plaketleri, Gilead Sciences Türkiye Genel Müdürü Şebnem Girgin tarafından verildi.  

DESTEKLENMEYE HAK KAZANAN PROJELER

Bilimsel Projeler Dalında: 
•    Kan kanseri olan hastalarda sistemik mantar enfeksiyonu gelişimine genetik yatkınlık araştırması: 
Ayşe Kalkancı, Işıl Fidan, Esra Tuğ, Zübeyde Nur Özkurt, Zeynep Arzu Yeğin, Özlem Güzel Tunçcan, Elif Ayça Ünal, Zeynep Koç (Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi)
•    Alkole bağlı olmayan karaciğer hastalığının genetik  altyapı araştırması: 
Fatih Eren, Türk Karaciğer Vakfı (Marmara Üniversitesi, Tıp Fakültesi)
•    HIV’in vücuda yerleşmesini engelleyici yeni bir tedavi yöntemi araştırması: 
Umut Şahin, Fehmi Tabak, Bilgül Mete, HIV Enfeksiyonu Derneği (HIVEND) (Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Ana Bilim Dalı; İstanbul Üniversitesi, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi)
•    Türkiye’de HIV’le enfekte kişi sayısı modellemesi :
Serhat Ünal, HIV/AIDS Korunma ve Eğitim Derneği (HAKED) (Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi)
•    Vitamin D’nin alkol dışı karaciğer yağlanması hastalığının altyapısı ve kliniğiyle ilişkisi araştırması: 
Fatih Eren, Beyza Akcan, Berk Türk, Mert Arıç, Sami Can Saral, Burak Şahin  (Türk Karaciğer Vakfı, Marmara Üniversitesi, Tıp Fakültesi)
•    Kronik Hepatit C’nin kür tedavilerinde başarısızlığın moleküler tanısı:
Murat Sayan, Türk Klinik Mikrobiyoloji Ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) (Kocaeli Üniversitesi)

Sosyal Projeler Dalında:
•    Tüm Bireyler için HIV Enfeksiyonu Video Eğitim Modülleri (Pozitif Yaşam Derneği)
•    Yerel Yönetimlerin HIV Testi ve Danışmanlığı Hizmet Kapasitelerinin Güçlendirilmesi (Kırmızı Şemsiye Cinsel Sağlık ve İnsan Hakları Derneği)


GILEAD SCIENCES HAKKINDA:

Gilead, 30 yıldır HIV/AIDS hastalığının tedavisi için antiretroviral tedaviler geliştirmeye odaklanarak HIV enfeksiyonunun ölümcül bir hastalık olmaktan çıkıp, yönetilebilir bir hastalığa dönüştürülmesi yolundaki çabalara yardımcı olmaktadır. Gilead’ın 6 kıtada istihdam ettiği 8.900’ün üzerinde çalışanının ortak odak noktası, yaşamı tehdit eden hastalıklara yönelik yenilikçi tedaviler geliştirmek ve sunmaktır. Gilead’ın odaklandığı tedavi alanları arasında HIV/AIDS, karaciğer hastalıkları, hematoloji ve onkoloji, inflamatuvar hastalıklar, solunum hastalıkları ve kardiyovasküler hastalıklar yer almaktadır.

2016 yılında Gilead, dünya genelinde yaşamı tehdit eden hastalıklarla mücadele eden insanların yaşamlarını iyileştirmek için çalışan kuruluşlara 460 milyon doların üzerinde bağışta bulunmuştur. Gilead Sciences, ilaca erişimin sınırlı veya olmadığı bölgeler de dahil olmak üzere dünyanın her yanında yaşamı tehdit eden hastalıklarla mücadele eden milyonlarca hastaya sunulan bakımı iyileştirmek için çalışmaktadır. 

Gilead Sciences, 2007 yılından bu yana Türkiye’de faaliyet göstermektedir. Gilead, Türkiye’de 2015 yılında Hepatit B alanında 5 merkez ile başlattığı klinik araştırmalarını; 2016 yılında onkoloji alanındaki yeni araştırmalarla 27 merkeze çıkarttı. 2017 yılında NASH alanında 3 yeni merkez daha eklenerek toplam 30 merkeze ulaşılması ve önümüzdeki yıllarda Türkiye’de yapılan klinik araştırma sayılarının artması bekleniyor.


 

 

 

proje
gilead
destek
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir