Medimagazin logo

Google: BT'de 6 radyologdan 5'inin göremediğini görüyoruz

Google'ın sağlık araştırmacısı Lily Peng, “derin öğrenme” modelinin, bilgisayarlı tomografi (BT) taramasında  altı radyologdan beşinin kaçırdığı ince akciğer lezyonlarını görebildiğini söyledi.
Google: BT'de 6 radyologdan 5'inin göremediğini görüyoruz
FOTO: Twitter @LanceUlanoff
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Google, kansere yakalanmadan bir yıl önce akciğer kanserini tespit edebilen ve hastalar için hayatta kalma şansını artırabilecek "umut verici" yapay zeka yaptığını söyledi. 

Google'ın sağlık araştırmacısı Lily Peng, “derin öğrenme” modelinin, bilgisayarlı tomografi (BT) taramasında  altı radyologdan beşinin kaçırdığı ince akciğer lezyonlarını görebildiğini söyledi. Model, tanı konmadan bir yıl önce kanseri tespit etti. Peng, "O yıl yüzde 40'lık bir hayatta kalma oranının artmasına neden olabilir" dedi.

google
Yorum (8)
ömer
hıı hııı, reklam bu, ticari propaganda...inanmıyorum
9
Cevapla
DR
Radyologlar BT ve MR dan emekli olabilir...
14
Cevapla
Dr
'Ince lezyon' mu? Biri şuna kac cm üzeri lezyonlar incelenir, overdiagnozis nedir, kanser tanısı nasıl konur vs anlatmalı
2
Cevapla
Hasan Akdemir
Bütün radyolojik değerlendirmelerin GÖRSEL olarak yapıldığını düşündüğümüzde, her pikseli yorulmadan ve göz bozukluğu-ihtiyarlık-dikkat dağınıklığı - sigara dumanı perdelemesi olmadan detaylı inceleme imkanı olan yapay zekanın bu işte başarılı olacağı ama eninde sonunda kesin kararı yine radyoloğun vereceği aşikardır. Polisomnografi cihazları da benzer şekilde kendi algoritmalarıyla uyku süresi, apne miktarı, desatürasyon bulgularını veriyor ama biz yeniden gözden geçirip artefaktalara bağlı hatalı yorumları iptal edebiliyoruz. Sonuçta raporun altında her zaman DOKTORUN adı olacak, GOOGLE un ya da yazılım şirketinin değil. İmza kiminse , sorumluluk da onundur.
4
Cevapla
Ebru
Ince derken ne kadar ince kac mm mesale.
3
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir