Medimagazin logo

Google'dan meme kanseri teşhisi için yapay zeka teknolojisi: Yüzde 99 başarılı

Teknoloji devi Google, Google AI ile geliştirdiği yapay zeka teknolojisiyle meme kanserini teşhis edebilecek bir araç geliştiriyor
Kaynak: Haber 7
Google'dan meme kanseri teşhisi için yapay zeka teknolojisi: Yüzde 99 başarılı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol


'LYmph Node Assistant' kısaca 'LYNA' ismi verilen bu aracın gelişim süreci tamamlandıktan sonra pataloglar tarafından da kanser tanısının teşhisinde yardımcı araç olarak kullanılabilecek.

Google, bu algoritmanın geliştirilebilmesi için Hollanda'daki bir top merkezinden aldığı veri kümesini kullandı. Söz konusu veri kümesinde meme kanseri hastalaraının lenf bezi taramaları bulunuyor.

Patalogların işlediği bu girdiler meme kanseri hastalarının lenf bezlerinden alınan doku örnekleriyle birlikte analiz edildi. Analiz edilen bu bilgiler sayesinde kanser hücresinin ne kadar agresif bir ilerleme kaydettiği ve vücudun ne kadar yayılmış olabileceğini ortaya koyuyor.

Google, geçtiğimiz cuma günü konuyla ilgili of Pathology and Laboratory Medicine' ve 'American Journal of Surgical Pathology' dergilerinde iki farklı makale yayınladı.

Makalelerin birinde algoritmanın çalışma sistemi ele alınırken diğerinde bu algoritmanın pataloglar ile nasıl uyum gösterdiğinden bahsediyor.

Algoritmanın çalışma doğruluğunun verildiği bilgilere göre, metastaz (kanserli hücrelerin bulundukları doku dışında doğrudan ya da kan-lenf damarlarıyla başka bölgelere sıçraması) evresindeki hastaların yüzde 99'unda kanser teşhisinde başarı söz konusu.

meme kanseri
google ai
yapay zeka
Yorum (1)
Hasan Akdemir
Amma geç kalmışlar Hastalarımın teşbihen bir Remziye teyzesi var tüm hastalıklara tanı koyuyor, hangi ilacın yarayıp yaramayacağına karar verip ona göre kullandırtıyor , hatta hastanın ne zaman öleceğini bile tahmin ediyor . Tabii, yapay olmamanın bir avantajı olmalı.
3
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir