Medimagazin logo

Güncellenen SUT Resmi Gazete'de: İşte ödeme ve ilaç listelerindeki değişiklikler

Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde değişikliği Resmi Gazetede yayımlandı
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Güncellenen SUT Resmi Gazete'de: İşte ödeme ve ilaç listelerindeki değişiklikler
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN- Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Sağlık Uygulama Tebliğinde yapılan değişikleri yayımladı. Resmi Gazete’de yayımlanan değişiklikte SMA hastalarının kullanması gereken ilaçların bedellerinin karşılanacağı duyuruldu.  

Hasta katılım payından muaf ilaçlar listesinin de güncellendiği tebliğde Ayaktan Başvuranlarda Ödeme Listesinde ana dallar ve yan dalların durumları da belirtildi. Resmi Gazete’de belirtilen Ayaktan Başvurularda Ödeme Listesine göre Kardiyoloji 68; Kadın Hastaları ve Doğum 61; Kalp ve Damar Cerrahisi ile İç Hastalıkları 56; Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji, Üroloji, Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi 55 olarak belirtildi.

Yan dallarda ise Çocuk Kardiyolojisi 68; Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi, Perinatoloji, Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi 61; Geriatri 57; Hematoloji, Nefroloji, Çocuk Kalp ve Damar Cerrahisi 56; Gastroenteroloji, Cerrahi Onkoloji, Gastroenteroloji cerrahisi, Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları, İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları, Romatoloji, El Cerrahisi 55 olarak Ayaktan Başvurulardaki Ödeme Listesinde yerini aldı.

Yurt dışından temin edilen ilaç listesinin de güncellendiği SUT’un tam metnine ulaşmak için tıklayınız

 

sut
sosyal güvenlik kurumu
resmi gazete
Yorum (8)
Dr
Bunu haber yapmışsınız ama ayaktan başvurulardaki ödeme listesinde ne değişmiş?
8
Cevapla
Husamozer
Ben anlayamadım. Tüm hastanelerde SGK nin ödediği ayaktan muayene ücretleri mı artti. Karşılaştırmalı bir tabloyu medmagazin sunabilir mi
7
Cevapla
ihsan
Bu liste sadece A1 grubu hastaneler için mi? Öyleyse geçmiş olsun.
7
Cevapla
MUSTAFA
bunlar kamu hastaneleri için,özel hastane ve merkezlere yıne bir şey yok
4
Cevapla
Yavuz (Dr)
Yoğun Bakım basamak ücretleri 12 senedir artmıyor. Tıbbi hertürlü malzemeye zam gelirken, basamak ücretleri de aynı oranda artmazsa sistem biryerde alarm vermez mi? Niye bu konular hiç gündeme gelmiyor?
7
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir