Medimagazin logo

Hangi kan grubu kimlerden kan alabilir, kimlere kan verebilir?

Hangi kan grubu herkese kan verir? 'Hangi kan grubu kimden ve kimlerden kan alır. Kan grubum bütün kan gruplarına uyar mı? Kimlerden kan alınır, kimlere kan verilir. Hangi kan grubu herkese kan verir?
Hangi kan grubu kimlerden kan alabilir, kimlere kan verebilir?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Hangi kan grubu herkese kan verir? Kanlar, ana olarak A,B,AB ve 0 olmak üzere 4 grupta ifade edilir. Bu ana grupların yanı sıra ara gruplar olduğu gibi, RH olarak RH (+) Pozitif, RH (-) Negatif olarak adlandılan kan grupları da vardır. ''Hangi kan grubu kimden ve kimlerden kan alır. Kan grubum bütün kan gruplarına uyar mı? Kimlerden kan alınır, kimlere kan verilir. Hangi kan grubu herkese kan verir?'' gibi hayatımızda önem arz eden bilgileri haberimizden öğrenebilirsiniz...

Hangi kan grubu hangisinden kan alabilir?

AB Rh+ Tüm kan gruplarından
AB Rh- Tüm Rh- kan gruplarından
A Rh+ O Rh- O Rh+ A Rh- A Rh+
A Rh- O Rh- A Rh-
B Rh+ O Rh- O Rh+ B Rh- B Rh+
B Rh- O Rh- B Rh-
O Rh+ O Rh- O Rh+
O Rh- O Rh-

Hangi kan grubu hangisine kan verebilir?

AB Rh+ AB Rh+
AB Rh- AB Rh- AB Rh+
A Rh+ A Rh+ AB Rh+
A Rh- A Rh+ A Rh- AB Rh+ AB Rh-
B Rh+ B Rh+ AB Rh+
B Rh- B Rh+ B Rh- AB Rh+ AB Rh-
O Rh+ Tüm Rh+ kan gruplarına
O Rh- Tüm kan gruplarına

 

 Kimler Kan Verebilir?

Kan üretilemeyen bir dokudur ve tek kaynağı sağlıklı bağışçılardır.
18 ve 65 yaş arası olan sağlıklı bulaşıcı hastalığı veya riski olmayan 50 kg üzerinde kişiler kan bağışlayabilirler.
Hemoglobin düzeyi, erkeklerde en az 13,5 g/dl en çok 18,0 g/dl ve kadınlarda en az 12,5 g/dl en çok 16,5 g/dl olmalıdır.
Ancak bağışçıların sağlık sorgulamasından ve temel bir muayeneden geçirilmesinin ardından kimlerin kan verebileceği tespit edilir.
Bağış sıklığı: Tam kan bağış sıklığı; Erkeklerde bağış aralığı 90, Kadınlarda bağış aralığı 120 günde birdir. 

kan grubu
kan alabilir
kan verir
Yorum (9)
osman bilgihan
Allah aşkına şu şekilde haberler yapmayın... Sonra hastalar geliyor kan grubu AB rh+, size kan ürünü gerek deyince, ben internetten okudum bana 0 rh + ya da0 rh - ya da tüm kan grupları oluyormuş diye !!! gel de çık işin içinden ... bu genel alıcı genel verici işlerini bırakın artık...
312
Cevapla
salim kaluc
ben marmara hastanesinde yatan bebeyim icin kana ihtiyacım var arh_negatif kana ihtiyacımız var 0546 492 79 21 cok acil kana ihticamızı var 1 tüp lagazım
40
Cevapla
elo elo
YA ŞÖYLE APTAL HABERLER YAPMAYIN DOKTORUM VE BÖYLE ŞEY GÖRMEDİM SADECE BİR KAN GRUBU KENDİ KAN GRUBUNA SAHİP OLAN BİRİSİNE VEREBİLİR.MANTIK OLARAK AB+ A A VE B PROTEİNİ VAR AMA AB- DE YOK AB YOKSA AB OLAN BİRİ VEREMEZ ÇÜNKÜ AB YE ALIŞMAYAN BİRİSİDİR.AB+ AB+ YA VERİR.B+ B+ YA VERİR HERKES KENDİ KAN GRUBUNDAN OLAN BİRİSİNE VEREBİLİR.CAHİL OLMAYIN!
118
Cevapla
TROL ADAM
İLGİNÇ
17
Cevapla
meltem sayan
merhabalar, bir kaç kere kan grubuma baktırdım. ancak kafam karıştı. kendım kan alırken 0 negatifmişim, ama kan verirken 0 poztif oluyormus. zayıf D sahibi kişilerde olan birşeymiş bu. biraz araştırdım ama pek bişe anlamadım. bilgisi olan var mı acaba?
46
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir