Medimagazin logo

Hasta kızına refakat edemeyen baba: Kızımla kalmak istiyorum

Lösemi hastası 7 yaşındaki kızının yanında erkek olduğu için geceleri kalmasına izin verilmeyen Eşref Avras, ‘Kızım bana düşkün. Yanında olmayınca geceleri ağlıyor’ dedi
Kaynak: Milliyet
Hasta kızına refakat edemeyen baba: Kızımla kalmak istiyorum
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İstanbul’daki üniversite hastanesinde erkek refakatçiye izin verilmediği için Eşref Avras, lösemi hastası 7 yaşındaki kızının yanında geceleri kalamamasına tepki gösteriyor.
Hastane servislerinde kadın doğum ve pediatri kliniklerinde sadece kadınların refakatçi kalabilmesine yönelik düzenleme hasta yakınlarını zor durumda bırakıyor. İstanbul Marmara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Onkoloji ve Hematoloji Servisi’nde 17 gündür lösemi tedavisi gören 7 yaşındaki Asmin Sterk Avras’ın babası Eşref Avras da onlardan biri. Gebze’de yaşayan Avras ailesi, kızlarına 2 hafta önce lösemi teşhisi konulması sonrası Pendik ile Gebze arasında mekik dokumaya başladı. Ancak baba Avras, hastanedeki uygulamadan şikayetçi. 
‘Hemşire çok kızdı’
Hastaneden memnun olduklarını ancak lösemi hastası bir kızla babayı ayırmaya kimsenin hakkı olmadığını söyleyen Avras, yaşadığı tabloyu şöyle anlattı: “3 aylık bir kızım daha var. Annesi onunla ilgilenmek zorunda olduğu için ara sıra benim kalmam gerekiyor refakatçi olarak. Ama buna izin verilmediği için kız kardeşimden yardım alıyoruz. O da milli sporcu.
Sık sık antrenman ve müsabakalara gitmek zorunda. Pazartesi kalamayınca eşim bebeği akrabalara bırakıp geldi. Ancak bebek huysuzlanınca gitmek zorunda kaldı. Gecenin ortasında kardeşim gelmek zorunda kaldı. Hemşire o sırada beni odada görünce “Siz çıkacak mısınız? Güvenliğe haber verim mi?” dedi ve bağırmaya başladı. Kızımın en çok yanında olmam gereken bu zor zamanlarda geceleri refakatçi olarak yanında kalamıyorum. Kızıma çok düşkünüm o da bana. Geceleri ağlıyor yanında ben olmayınca, psikolojisi bozuldu.”  

Sadece kadınlar

Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İsmail Cinel ise hasta yakınının şikayet ettiği erkek refakatçi yasağına dair Milliyet’e şu açıklamayı yaptı: “Pediatri, kadın doğum, hematoloji ve onkoloji servislerinde yatan hastalara sadece kadınlar refakat edebiliyor. Hastanemizdeki odaların çoğu 2 kişilik. Odalarda bir kadın bir erkek refakatçi kalınca olmuyor. İki taraf da rahat edemiyor. Bu uygulama devlet hastanelerinin neredeyse hepsinde var.”

lösemi
hasta
refakatçi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir