Medimagazin logo

Hasta yakını sağlık çalışanını darbetti: 'Bu şiddet olayları artık sağlık çalışanlarının canına tak etti'

Sivas'ta 6 No’lu Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli Acil Tıp Teknisyeninin (ATT) bir hasta yakını tarafından darbedildi
Kaynak: AA
Hasta yakını sağlık çalışanını darbetti: 'Bu şiddet olayları artık sağlık çalışanlarının canına tak etti'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Alınan bilgiye göre, ATT Erdem Yüksel ve ekip arkadaşları, aldıkları bir hastayı ambulansla Numune Hastanesine getirdi.

Bu sırada iddiaya göre E.Y, babasının Tuzlugöl Mahallesi'ndeki evinde rahatsızlandığını belirterek, ambulansın onu hastaneye getirmesini istedi. Yüksel ise E.Y'ye, 112 Acil Hattı'nı aramasını önerdi. Buna sinirlenen E.Y, sağlık personeli Yüksel'i darbetti. 

Numune Hastanesi Beyin Cerrahi Servisine kaldırılan Yüksel, tedavi altına alınırken, şüpheli ise ifadesine başvurulmak üzere polis merkezi amirliğine götürüldü. 

Sağlık-Sen'den kınama

Sağlık-Sen Sivas Şube Başkanı Adem Yaşin, sağlık personeline saldırıyı kınadı.

Yaşin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayın ardından ATT Erdem Yüksel'i tedavi gördüğü hastanede ziyaret ettiğini söyledi. Yüksel'e acil şifalar dileyen Yaşin, "Bu şiddet olayları artık sağlık çalışanlarının canına tak etmiş ve motivasyonunu çok aşağılara çekmiştir. Gün geçmiyor ki bu tür olaylara tanık olmayalım." dedi.

Sağlık Bakanlığından şiddet olayları ile ilgili ivedilikle çalışma beklediklerini dile getiren Yaşin, "Sahada şiddet görerek görev yapmaya devam etmek insanlık dışı bir muameledir. Bir de yaptığımız işin kutsallığı hiçe sayılmış oluyor." diye konuştu. 

Yaşin, sağlık çalışanlarına yönelik bu tür şiddet olaylarının son bulmasını arzuladıklarını ifade etti.

sağlıkta şiddet
Yorum (11)
MEHMET AKDOĞAN
Sayın medimagazin yetkilileri; bir sağlık çalışanının darp edildiği iddia edildi ne demek? Siz bile olaya inanmıyormuş gibi başlık attığınız sürece bu sorunlar çözülmez, lütfen manşetlerde daha dikkatli olalım.
49
Cevapla
dr
hastadan fırça yemediğim gün yok.sefilleri oynuyoruz.insana ve insanlığa saygım kalmadı.insan düşmanı oldum.
78
Cevapla
dr
Başlıkta yazdığı gibi canımıza tak etti artık. Bu kepazeliği adliye başta olmak üzre hiçbir resmi kurumda görmüyoruz. Neden , neden ? Maganda, psikopat türü yaratıklar ortamın müsait, meydanın boş olduğu yerleri biliyor ve harekete geçiyor. Bunların sağlıkçıya kalkan ellerinin kırılması, bu rezil davranışı akıllarına bile getiremiyecek şartların sağlanması elzem...
115
Cevapla
ismail yk
Çocuk acilde çalışırken,hayırlısıyla,dayak yemeden nöbetten bi çıkabilseydim diye dua ederdim.Hakaretler ve tehditlerin zaten haddi hesabı yoktu..Şükür istifa ettim kurtuldum.Ama 1 yılda 5 yıl yaşlandırdı beni..
74
Cevapla
Emrah Ulubaytar
"ATT hasta yakını tarafından darb edildiği iddia edildi" diye haber yapılmış. sağlık çalışanı beyin cerrahisi servisine yatırılmış daha bunun iddialalık tarafı mı kalmış?. bu nasıl habercilik anlayışıdır. iddia edilmesi darp olayının gerçeklememiş olasılığının bulunduğu anlamına da gelir. ne yani beyin cerrahisi servisine tırışkadan mı yatırıldı acaba?. iyi o zaman sağlık çalışanı şikayet edildiğinde aleyine dava açıldığında iddia olmuyor, mağdur sağlık çalışanı olunca, kafası gözü kırılınca iddia oluyor. böyle habercilik anlayışı olamaz. meslektaşıma geçmiş olsun, acil şifalar diliyorum.
23
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir