Medimagazin logo

Hastalarına maske takmak kalp krizine yol açar diyen doktorun lisansı iptal edildi

ABD'nin Oregon eyaletinde maske zorunluluğu uygulamayan ve hastalarını maske konusunda yanlış yönlendiren doktorun lisansı iptal edildi.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Hastalarına maske takmak kalp krizine yol açar diyen doktorun lisansı iptal edildi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Oregon Tıp Kurulu, ofisinde COVID-19 tedbirlerine uymayan ve hastalarına maskenin karbondioksit zehirlenmesine yol açabileceğini söyleyen bir doktorun lisansını iptal etti.

Kurul tarafından düzenlenen raporda, doktorun hastalarına maske konusundaki yönlendirmesinin “ağır ihmal” sayıldığı ve disiplin cezası gerektirdiği vurgulandı.

Hastalarına maske takmak kalp krizine yol açabilir dedi

Doktorun yaşlı ve pediatri hastalarına maske takmanın KOAH ve astımı şiddetlendirdiğini, bu sebeple maske takmanın kalp krizi ve diğer tıbbi sorunlara yol açabileceğini söyleyen doktorun, CDC ve Oregon yetkililerinin kararlarına rağmen ofisinde maske zorunluluğunu uygulamadığı ve hastalarının temaslı olup olmadıkları bilgisini önemsemediği ortaya çıktı.

Lisansı iptal edildi

Sağlık kurulu tarafından uyarı almasına rağmen COVID-19 tedbirlerini yerine getirtmeyeceğini, maske takmayacağını, çalışanlarına ve hastalarına maskeyi zorunlu kılmayacağını ifade eden doktorun lisansı iptal edildi.

Sağlık kurulu, doktorun sekiz profesyonel olmayan veya onursuz davranış, yirmi iki tıp uygulamasında ihmal ve beş de tıp uygulamasında ağır ihmalde bulunduğunu tespit etti.

abd
maske karşıtı
oregon
lisans iptali
doktor
Yorum (2)
Karadağın
Maskenin , ki neredeyse günde 8 - 15 saat takıyoruz.... Şundan 5 yıl sonra kalp krizine neden olduğu ortaya çıkarsa, o lisansı iptal edenlerin, lisanslarını iptal edecekseniz hiç sorun yok.... Bu arada maske takıyorum... Düşünce & Kanaâtlar Cezalandırılmamalıdır...
12
Cevapla
murat 124
Karadağın (Dönercisi) efendim haklisiniz da, bu bey dusuncelerinden degil eylemlerinden dolayi cezalandirilmis. istediginiz her konuda her dusunceye sahip olabilir, kanaat getirebilirsiniz. bizim ulkede onemsenmese de bazi dis minnak ulkelerde alinan kararlar kati bir sekilde uygulanir ,yaptirimi yerine getirilir.buna sistem denir.anayasal yasal temelleri vardir.evrensel degerlere kadar dayandirilirlar. eger varilan noktada sistemin aksakliklari ve eksiklikleri mevcut gorulurse ona yonelik bir duzenleme de elbet yapilacaktir. -oregon valisi kate brown mus o bile bu konuda bu kadar siyaset yapmamistir -bu arada siyaset toplumda catisma halinde olan dusuncelerin uzlastirilmasi eylemi olarak tanimlandigi icin kullandim.
4
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir