Medimagazin logo

Hastaneden son dakika açıklaması: Görev başında darbedilen doktorun hayati tehlikesi var

Manisa İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, dün Turgutlu Devlet Hastanesi'nde bir hasta yakını tarafından darbedilen doktorun hayati tehlikesinin bulunduğunu bildirdi.
Kaynak: AA
Hastaneden son dakika açıklaması: Görev başında darbedilen doktorun hayati tehlikesi var
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık çalışanlarıyla olayın yaşandığı Turgutlu Devlet Hastanesi'nde bir araya gelen Necip Yemenici, gazetecilere açıklama yaptı. 

Turgutlu'da yaşanan olayı kınamak ve şiddete maruz kalan meslektaşlarına destek olmak için bir araya geldiklerini söyleyen Yemenici, insanları yaşatmak amacıyla çaba gösteren doktorların karşılaştığı şiddete karşı sessiz kalmayacaklarını ifade etti.

Hastalarına şifa vermek üzere poliklinik hizmeti sunan bir doktora saldırmanın "insanlık dışı bir davranış" olduğunu, olayın tüm sağlık çalışanlarını derinden yaraladığını aktaran Yemenici, şöyle konuştu:

"Böylesi şiddet vakaları sağlık çalışanlarımızı son derece olumsuz etkilemektedir. Dün Turgutlu Devlet Hastanesi'nde Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Nalan Uygun, poliklinik muayenesi gerçekleştirdiği sırada hastasını sıra fişi almadan muayene ettirmek isteyen hasta yakını tarafından fiziksel şiddete uğramıştır. Doktorumuzun, maruz kaldığı şiddet sonucu hayati tehlikesi olup beyin cerrahisi kliniğine yatışının gerçekleştiğini üzüntüyle açıklamak durumundayım. Konuyla ilgili soruşturma ve hukuki girişim başlatılmıştır.


Sağlıkta şiddet bitmiyor: Muayene odasına izinsiz giren hasta hekimi darbetti


Bu saldırıyı tüm sağlık çalışanlarına yapılmış olarak kabul ettiklerini ve şiddetle kınadıklarını ifade eden Yemenici, "Hastalarımızı ve hasta yakınlarını şifa veren ellere vefaya davet ediyor, kıymetli meslektaşıma acil şifalar diliyorum." dedi.


Şiddet olayına Türk Toraks Derneğinden tepki: 'Münferit sayılamayacak kadar çok arttı' 


İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, açıklamasının ardından tedavisi devam eden Dr. Nalan Uygun'u ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Öte yandan olay sonrası gözaltına alınan N.F, emniyetteki işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edildi.

sağlıkta şiddet
manisa i̇l sağlık
nalan uygun
Yorum (5)
A
Olay medyaya yansimayasaydi, ifadesini alıp serbest bırakırlardı. Bu kadar ikiyüzlü ve riyakar hukuk sistemine yazıklar olsun.
77
Cevapla
dr
Değerli meslektaşıma acil şifalar dilerim. Maganda salgınından, saldırısından ne zaman kurtulacağız ? Ne zaman ??? Muayene sırasında kumandası doktorda olmak üzre kapılar kilitlenecek. Mutad olduğu üzre yaratık kapıyı yumruklar ve tekmelerse güvenliğe haber verilecek. Yani Kilit bir nevi maganda endikatörü olarak görev yapacak. Turnusol kağıdı gibi... Hiç olmazsa doktor ilk saldırıdan kurtulmuş olacak.
94
Cevapla
acil
ACİLLER PERİŞAN HALDE.SALDIRILARDAN BIKTIK.GELEN SÖVÜYOR,GİDEN AZARLIYOR.DARP EDEN DAHA BAŞKA.
68
Cevapla
Ahmet Taha
Hekime şiddet uygulayan zanlıları içlerinden "bu doktorlara boşuna saldırmıyorlar, hastanın derdi var hekimler zaten adam değil" diyerek dinleyip serbest bırakan tüm savcı ve hakimlere sesleniyorum Mahkem-i Kübra'da bu hekimlerin hepsi sizinle görüşecek. O zaman sizi göreceğim.
92
Cevapla
uzman
sağlıkta şiddeti sağlık bakanlığı teşvik etmektedir.savcı ve hakimler doktora aleyhine karar vermektedir.hayati tehlike alacak kadar dövmek de nedir.bu işi bu hale kimler getirdi.
39
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir