Medimagazin logo

Hastanelerde ihale dönemi bitiyor, Sağlık Marketi devreye giriyor!

Sağlık Bakanlığı, ilaçtan sonra en büyük maliyet kalemine sahip olan tıbbi cihazlarla ilgili büyük tasarrufa giderek ‘sağlık marketi’ projesini resmen başlattı. Bundan sonra hastanelerin tüm malzemeleri Devlet Malzeme Ofisi tarafından temin edilecek. Ayrı ayrı ihalelerde değeri mil yonlarca lirayı bulan tıbbi cihazlar, uygun fiyata toplu sipariş edileceği için ciddi bir tasarruf sağlanmış olacak.
Hastanelerde ihale dönemi bitiyor, Sağlık Marketi devreye giriyor!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İlaçtan sonra en büyük mali gider kaleminde yer alan tıbbi cihazlarla konusunda Sağlık Bakanlığı, önemli tasarruf sağlayacak ‘sağlık marketi’ projesini resmen başlattı. Hastanelerin tüm tıbbi cihazlar ile malzemeleri DMO tarafından alınacak. Böylece tek tek alımlarda değerleri milyonlarca liraya mal olan tıbbi cihazlar toplu alımlarda oldukça uygun fiyatlara temin edilecek. Bu sayede herhangi bir hastane ihtiyacı olması durumunda ihaleye gerek kalmadan DMO’dan en uygun fiyata satın alacak. Bu kapsamda DMO’ya tıbbi cihaz ve malzemelerine yönelik eğitimler verildi.

DMO’YA EĞİTİM VERİLDİ

Yeni Şafak'tan Ahmet Fatih Erturan'ın haberine göre Hazine ve Maliye Bakanlığı, tüm kamu kurumlarına bir yazı göndererek, giderlerden tasarruf yapılmasını istemesi üzerine Sağlık Bakanlığı da daha önceden çalışmasını yaptığı ‘Sağlık Marketi’ projesine ivme kazandırdı. Bununla ilgili olarak geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu personeli, Devlet Malzeme Ofisi (DMO) laboratuvar personeline tıbbi cihaz analizleri eğitimi verdi.

İHALEYE ÇIKMA DÖNEMİ BİTİYOR

Sağlık Bakanlığı’nın en önemli gider kalemlerinden birini oluşturan tıbbi cihaz ve malzemelere yönelik büyük bir tasarrufa gidecek. Proje kapsamında hastaneler üzerindeki mali ve iş yükü önemli oranda azalacak. Böylece herhangi bir hastane ihtiyacı olması durumunda ihaleye çıkmasına gerek kalmadan DMO’dan en uygun fiyata satın alacak. DMO üzerinden hastanelerin ihtiyacı olan tıbbi cihaz ve malzemeler merkezi alım yöntemiyle alınarak stoklanacak. Böylece tek tek alımlarda değerleri milyonlarca liraya mal olan tıbbi cihazlar toplu alınacağı için oldukça uygun fiyatlara temin edilecek.

saglik marketi
Yorum (7)
Durali Durdu Dursun
Adamların Sineğin Yağında Bile Gözü Var.. Ne Bitmez Bir İştah , Ne Doymaz Bir Mideymiş Bu Arkadaş...
5
Cevapla
Öğ üyesi
Bu sadece uygun fiyatla alımı değil satın alma süreçlerinde gereksiz iş yükünü de azaltacaktır. DMO ortoz protez malzmeleri için de 22f gibi birim fiyat üzerinden anlaşma yapsa işte o zaman avantacıların vurgunların önüne geçilir. Ortopedi malzemeleriyle resmen memleket hortumlanıyor. Bir hekimin 1 yılda kullandığı malzeme türkiye geneli 2 milyon tl nin üzerine çıkıyor. Endikasyonsuz o kadar çok vida dolgu malzemesi kullanıyor ki yapanların vicdanları sızlasın...
21
Cevapla
Erdal Bakkal
Her zamanki gibi makul fakat kervan yolda düzülür mantığıyla planlanmadan aceleye getirilmiş bir uygulama, bakın bu işin altyapısı henüz kurulmadı denenmedi, çok ciddi arz-talep sıkıntısı çıkarabilir. Bari pilot bölgeolarak başlatsaydınız ve değerlendirseydiniz. Memlekette niye herşey böyle harala gürele yapılıyor anlamak mümkün değil, vatandaşın sağlığı tehlikeye atılarak tasarruf edilmez ...
11
Cevapla
se
iyi organize edilirse, özellikle standart cihazlar (skopi, usg, mikroskop, laser vb) için gereksiz bürokratik işlemlerden kurtulunur. Daha küçük sarf malzemeleri (iplikler, sondalar, enjektörler vb) için 3-4 firma yada marka tespit edilir, hastanelerde seçimlerini buna göre yapar. Aynı şey protezler içinde yapılır ancak detay yerine paket olarak malzemeler belirlenir.
2
Cevapla
T. O.
İlk yorumda yazan kişi çok doğru yazmış (!) Seçelim 3-4 firma oralardan alalım, diğer binlerce medikal firma da iflas etsin. Yabancı sermayeye ait dev firmalar daha ucuza mal temin edebilir bize. Süper tasarruf olur.
3
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir