Medimagazin logo

Hastanenin ilk doktor unvanını alan hemşire Yeliz Akatın'a plaket verildi

SBÜ İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ebelik ve Hemşirelik Haftaları” kutlama etkinlikleri kapsamında, "Mesleki sorunlarımız mesleki sorumluluğumuzdur" teması ile düzenlenen Ebelik ve Hemşirelik Sempozyumu’na ev sahipliği yaptı
Hastanenin ilk doktor unvanını alan hemşire Yeliz Akatın'a plaket verildi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sempozyumda, Ebelik ve Hemşirelik meslekleri icra edilirken yaşanan sorunların aynı zamanda mesleki sorumluluk olduğu bilinciyle sorunların belirlenmesi,çözüm önerileri geliştirilmesi ve rehber niteliğinde kitapçık oluşturulması amacıyla  iki ayrı salonda ebelik ve hemşirelik  çalıştayı yapıldı. Ebelik çalıştayında; Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Ebelik ABD'dan Prof. Dr. Zekiye Karaçam başkanlığında "Ebelerin mesleki sorunları ve mesleki sorumluluğu" tartışıldı. Hemşirelik çalıştayında; Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi İç Hastalıkları Hemşireliği ABD'dan Prof.Dr. Fisun Şenuzun Aykar başkanlığında" Hemşirelerin mesleki sorunları ve mesleki sorumluluğu" tartışıldı.

Programın öğleden sonraki oturumu  Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Hacer Rastgel ve Hastane Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Emiroğlu’nun  açılış konuşmaları ile başladı. Hacer Rastgel Hastanenin  tarihçesini ve   tanıtımını yaparak, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü olarak yapılan bilimsel çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Doç. Dr. Mustafa Emirğlu da Ebeler ve Hemşireler haftasını kutlayarak,  Tepecik Hastanesi’nin bölgenin en büyük hastanelerinden biri olduğunu ve bini aşkın hemşirenin hastanede  görev yaptığını belirtti.   Hemşire kadrosunun son derece  donanımlı olduğunu belirten Emiroğlu,  “Bizler sağlık çalışanları olarak  bilgi temelli iş yapan bir meslek grubuyuz.  Bu ve benzeri toplantılar ile de bilgilerimizi yenileyip güncelliyoruz. Toplantının düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.  Daha sonra Tepecik Hastanesi’nin ilk Doktor ünvanını alan  Hemşire Yeliz Akatın ve Ebe Ayşegül Dönmez’e Rastgel ve Dr. Emiroğlu tarafından plaket verildi.

Sempozyum,  Sağlık Bilimleri Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Saadet Yazici " Ebelerin mesleki sorunları ve sorumluluğu" ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Merdiye Şendir'in "Hemşirelerin mesleki sorunları ve sorumluluğu" konferansları ile devam etti. Çalıştay raporlarının sunumu, sorun ve çözüm önerileri tartışılmasının ardından katılım ve teşekkür belgelerinin takdiminin ardından Ebelik ve Hemşirelik Sempozyumu sona erdi.

hemşire
ebe
tepecik hastanesi
Yorum (3)
Ytm
Haberin içeriği çok güzel ve gurur verixi ancak yazıda bir çok kez geçen ebeler be hemşireler haftası diye bir şey yok . 21-28 nisan ebelik haftası 5 Mayıs Dünya ebeler günü 12-18 Mayıs hemşirelik haftası 12 Mayıs Dünya hemşireler günü Günleri ayrı ayrı anıp törenin birlikte yapıldığı vurgulanırsa daha güzel olur. Ebelik ve hemşirelik ayrı ayrı profesyonelllik gerektiren her ne kadar aynı sanılsa da eğitim içeeiğinden çalışma alanına kadar büyük farklılıklar içerir.
13
Cevapla
ÖZGE GÜLMEZ
Hemşire nasıl doktor ünvanı almış onu merak ettim. Haberde açıklanmamış. Bir ara hemşireler reçete de yazacak falan deniyordu ne oldu o konu?
3
Cevapla
Yagmur
Sayın Özge Gülmez doktor akademik bir unvandir. Arkadasimiz muhtemelen hemsirelik bilim dallarindan birinde doktora yapmistir. Recete konusuna gelince, bakanlik hemsirelik gorev ve yetkilerini teknikerlere pay ediyor. Mevcut gorev ve yetkileri bile bu sekilde azaltilirken o cok cok zor.
6
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir