Medimagazin logo

Hastaneye gidemeyen vatandaşlar için tarlada sağlık hizmeti

Kayseri'nin Tomarza ilçesinde oluşturulan mobil sağlık ekibi, mahalle mahalle dolaşarak hastaneye gidemeyen vatandaşlara tarlada, parkta, kahvehanede ve sokakta sağlık hizmeti sunuyor
Hastaneye gidemeyen vatandaşlar için tarlada sağlık hizmeti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Kayseri'nin Tomarza ilçesinde doktor, diyetisyen, ebe ve çevre sağlığı teknisyeninden oluşan mobil sağlık ekibi, ilçe merkezi dışında kalan mahallelerdeki bahçe, tarla, park, kahvehane ve sokakları dolaşarak sağlık hizmetini vatandaşın ayağına kadar götürüyor.

"Mobil sağlık evi" uygulaması kapsamında, Toplum Sağlığı Merkezinde görevli doktor, diyetisyen, ebe ve çevre sağlığı teknisyeninden oluşan ekip, İl Sağlık Müdürlüğünce tahsis edilen araçla mahalle mahalle dolaşarak hizmet veriyor.

Ekipler, ilçe merkezine gelemeyen hastaların muayene, pansuman ve enjeksiyonlarını yapıyor, şeker ve tansiyonlarını ölçüyor. 

Başlatılan mobil sağlık evi uygulaması ile vatandaşların düzenli olarak birinci basamak sağlık hizmetlerinden yararlanması amaçlanıyor.

Toplum Sağlığı Merkezi'nde görevli doktor Esra Karahan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projeyle daha çok hastaya ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. 

Doktorların gittiği mahallelerde şeker ve tansiyon ölçümü yaparak vatandaşları gerekli yerlere yönlendirdiğini belirten Karahan, şunları kaydetti:

"Beslenme hakkında da bilgilendirme yapıyoruz. Hastaların şikayetlerine yönelik önerilerde bulunuyoruz. Gerekli tahliller olursa hastanelere yönlendiriyoruz. Mobil sağlık evi uygulaması ile haftanın belirli günlerinde hastalara ulaşmaya çalışıyoruz. Muhtarlarımızdan yardım istiyoruz. Havanın iyi olduğu dönemlerde parklarda bahçelerde, tarlada nerede ulaşırsak insanlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. İnsanlar şaşırıyor ve memnun kalıyorlar. Tahlil istediğimiz hastalar oluyor onları hastaneye yönlendiriyoruz. Bu şekilde danışmanlık hizmeti veriyoruz."

- "Bu uygulama nimettir"

Çulha Mahallesi'nde oturan 64 yaşındaki Mustafa Akdeniz uygulamadan memnun olduğunu ve eskiden bu hizmetlerin yapılmadığını söyledi.

"Ayağımıza kadar gelip her derdimizi dinliyorlar." diyen İsmail Acar (71) ise doktorlar tarafından şeker ve tansiyonuna bakıldığını bu durumun kendisini memnun ettiğini dile getirdi. 

Tarlada patates hasadı yapan 80 yaşındaki Döndü Yayhan da kalp hastası olduğunu ve doktorlar tarafından kontrollerinin tarlada yapıldığını kaydetti.

Uygulamadan memnun olduğunu vurgulayan Yayhan "Bu uygulama nimettir. Doktorun bizi tarlada bulup şekerime bakması, nerelerimin ağrıdığını sorması şükredilecek bir durum." dedi.

hastaneye
gidemeyen
vatandaşlar
için
tarlada
sağlık
hizmeti
Yorum (6)
Hasan Akdemir
SAĞLIK ARTIK AYAĞA DÜŞTÜ VS HALKA HİZMETTE SINIR YOKTUR. 80 YAŞINDA KALP HASTASI NİNENİN TARLADA NE İŞİ VAR VS HALKIMIZ ÖLENE KADAR ÇALIŞACAK GÜCE SAHİP VATANDAŞLARI DOLANDIRMAK İÇİN YENİ BİR YOL DAHA AÇILDI VS BİZ İYİ NİYETLE İŞİMİZİ YAPARIZ, DOLANDIRICILARIN BU KONUYU SUİSTİMALİYLE UĞRAŞMAK POLİSİN İŞİ. YAKINDA PARKLARDA, BAHÇELERDE DAYAK YİYEN SAĞLIKÇILAR GÖRECEĞİZ VS HALKIMIZ AYAĞINA KADAR GELEN HİZMETE NANKÖRLÜK EDECEK KADAR BOZULMADI.
15
Cevapla
Frankie Bellevan
Yapılan o Kadar Çok Hizmet Arasında , Bu Hizmet de Veriliyor Sanmıştım. Demek ki Yanlış Biliyormuşum... Neyse.. Olacak O kadar.. O Kadar Hata Kadı kızında da Olur...
4
Cevapla
m. murat
Ayaküstü muayene, bir ciddiyet yahu! Herşeyin bir yeri yordamı var. "Ayağımıza kadar gelip..." lafı şükranlık için söylense de, bilinçaltında itibarımızı düşürüp sağlıkta şiddete zemin hazırlıyor. Mesleği bu kadar ayaklar altına düşürmeyin.
1
Cevapla
İHSAN
Aferin gençlere, aferin. Büyük sağlık hizmeti :)
1
Cevapla
Özlem
Bir nevi doktorculuk oynuyorlar, tarlada çalışan kalp hastasını neyle kontrol ettin... Sağlıkta doktor hemşire açığı var deniyor, işte açık sebeplerinden birisi de bu.. Doktoru gereksiz işlerde kullanma durumu, tarlada parkta senin işin ne, doktor için boş vakit geçirme gezisi, parktakiler için zaman geçirme, eğlence... Bir nevi alan memnun, satan memnun..
3
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir