Medimagazin logo

Hastasından peçesini kaldırmasını isteyen doktora soruşturma: '23 yıllık mesleğimi bırakacağım'

İngiltere’de muayene sırasında hastasının peçesini kaldırmasını isteyen doktor hakkında soruşturma açıldı
Kaynak: Cumhuriyet
Hastasından peçesini kaldırmasını isteyen doktora soruşturma: '23 yıllık mesleğimi bırakacağım'
ARŞİV
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Doktor, soruşturmanın ‘adaletsiz’ olduğu gerekçesiyle 23 yıllık mesleğini bırakacağını söyledi.

Daily Mail gazetesinini haberine göre, olay geçtiğimiz yıl İngiltere’nin Stoke on Trent kentindeki Royal Stoke Üniversite hastanesinde meydana geldi.

Doktor Keith Wolverson kızını muayeneye getiren peçeli bir kadından kendisini daha iyi duyabilmek için peçesini kaldırmasını istedi. Kadın da doktorun isteğini yerine getirdi.

Kadın daha sonra kendisinin radikal bir ayrımcılığa maruz kaldığını hissettiğini söyledi ve aynı gün kadının eşi, doktor hakkında şikayette bulundu.

Habere göre 52 yaşındaki Wolverson, geçtiğimiz hafta İngiltere’deki Genel Tıp Konseyi’nden aldığı mektupta kendisi hakkında soruşturma açıldığını öğrendi.

Doktor Daily Mail yaptığı açıklamada, kadının anlattıklarını duymakta zorlandığını, hastasının şikayetlerini daha iyi anlamak için kendisinden kibarca böyle bir talepte bulunduğunu söyledi.

Doktor, kendisine ciddi bir haksızlığın yapıldığını belirterek; doktorlara bu şekilde yaklaşımın devam etmesi halinde İngiltere’de hasta bakacak hekimin kalmayacağını; bundan böyle soruşturma sonucu ne olursa olsun doktorluk mesleğine devam etmeyeceğini söyledi.

İngiltere Hekimler Birliği sözcüsü ise gazeteye yaptığı açıklamada, ‘hastaların dinsel istek ve tercihlerinin kendileri için son derece önemli olduğunu ancak tıbbi muayene ve tedavi sırasında peçe gibi unsurların kaldırılmasının gerektiği durumlar olabilir’ ifadelerini kullandı.

i̇ngiltere
doktor
genel tıp konseyi
Yorum (7)
dr
Ameliyatlarını da feracenin üstünden yapsınlar o zaman...
51
Cevapla
ömer hayyam
hekim, herhangi bir gerekçe göstermeden, keyfi nedenle , söylemek istemediği yada rahatsız olduğu bir durum varsa, hasta hekim ilişkisi başlamadan sonlandırabilir, sonlandırmalıdır., sonlandırmalıydı. hasta hekim ilişkisi başlamış ve hekim hastasının yüzünü görmek istiyor, şahsen sadece kadının yüzüne bakarak ( jinekolojik muayene yapmadan ) ön tanı düşündüğüm hastası sayısı az değildir. Hekim peçeni çıkart yüzünü göster , iç çamaşırını çıkart genital sistemini göster , eldivenini çıkart parmağını göster, sütyenini çıkar memelerini göster demişse göstereceksin, göstermiyorsan girdiğin kapıdan gideceksin.yüz görmek, her şeyin tanımlamasında en temel bilgidir. aliksanyan teşhiste temel bilgi kitabında muayene anadan uryan yapılır, çırıl çıplak yapılır yazar, tıbbi deforme edersek, böyle garip olaylar artarak devam eder...
73
Cevapla
aydin sinal
haberi okuyunca üstat Ahmet Gazi Ayhan in bir Kayseri türküsü olan "hozali gelin" aklima geldi,demekki eskiden daha hosgörü varmiski ahmet gazi ayhan a sorusturma acilmamis
24
Cevapla
Nilgün Yalçın
Olay Türkiye'de olmamış, kafanızı yormayın. A.Sinal düşünsün :)))
11
Cevapla
burak er
Türkiye'de olsa birileri ortalığı ayağa kaldırırdı. İşte medeniyet, demokrasi, ufuk, vizyon, özgürlük böyle bir şey. Türkiye'deki müslümanlar olarak, ülkemizde; İngiltere'deki müslümanların sahip olduğu kadar özgürlük, demokrasi ve insan hakkı istiyoruz. Bizde peçeli bir kadıncağız hastaneye gitse, bir takım hekimler ve sağlık personeli fotoğrafını çekip hakaretler ediyorlar ve sosyal medyada yayınlıyorlar. (geçtiğimiz yıl İstanbul'da yaşanmıştır)
24
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir