Medimagazin logo

Hava yoluyla KKKA virüsü bulaşan hemşire tedavi altına alındı

Sivas’ta hava yolu ile KKKA virüsü bulaşan hemşire yoğun bakımda tedavi altına alındı
Kaynak: İHA
Hava yoluyla KKKA virüsü bulaşan hemşire tedavi altına alındı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Edinilen bilgiye göre, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde görevli erkek hemşire Ş.D. (24), KKKA tanısı ile tedavi altına alındı.

Durumu ağır olan genç hemşirenin tedavisi yoğun bakım servisinde sürüyor. Virüsün hemşireye damla olarak tabir edilen hava yolu ile bulaştığı düşünülüyor. Kene ısırması, sıvı teması ve kan yolu ile bulaşan virüsün nadir de olsa solunum yoluyla da bulaşabileceği belirtildi. 

kene
kkka
cumhuriyet üniversitesi
hemşire
Yorum (1)
Ali Rıza Aktaş
Sevgili ve saygı değer arkadaşlar KKKA için aşı(antiserum?) geliştirme faaliyetleri ülkemizde yapılmakta idi ve faz 1 çalışmasının bittiği ifade edilmişti. Bu aşamaya kadar da 8 milyon TL proje için aktarıldığını camiadaki söylenenlerden duymuş idik. Çalışmaların ne aşamada olduğunu duyanınız bileniniz var mı??? Üstelik 2019 yılında tetanoz antijenini aşı için üretebilecektik!!!?? Yoksa sevgili yöneticilerimiz veya AR&GE faaliyetindeki arkadaşlar vaz mı geçmiş!!!! (Erciyes Üniversitesin de....) Yoksa bir seçim öncesi haberimiydi?? Yoksa yapılması için arazi ve teknopark mı kuruyorlardı!!??(İstanbul, İzmir, Erzurum, Konya, Kayseri, Eskişehir (Melek yatırımcılar) Koceli?...) Yoksa AR&GE faaliyetleri için fon mu ayarlamışlardı? Yoksa bir Profosörümüz İngilteredeki İlgili organizasyona 74 üncü elaman olarak üyeliğe kabül mü edilmişti? Yoksa yurt dışında eğitim almış yeni bir dehaya mı ihtiyaç duyuyorlar? (Ekip kurmayı göz ardı adip kurumsal çalışmak yerine) Yoksa Bangladeş, Küba, Danimarka, Romanya, Güney Kore,....... Hindistan dan, İrlanda dan Know-how mı veya yetişmiş elaman alıp getirip arsası bizden olacak yerel üretim yapacaklar?!!!!??(Yoksa sadece gezi amaçlı mı??!!) Allah'ım yöneticilerimiz başta olmak üzere bütün bize millete akıl, izan insaf ve kendi değerlerini hatırlayıp uygulamayı nasip etsin, ayrıca bize de bolca sabır ihsan eylesin ve doğru yoldan ayırmasın amin!!! Hakkın Rahmetine nail olup, makamın mevkinin hakkını vermeyip başka amaçlar için kullananlara veya bunu yapamayıp ta hizmet, sorumluluk yeri olan o yerleri nefisleri için işgal eden lerden Adeletinin şaşmaz olduğuna inadığım Allah'ın huzurunda sorulacağı günü bekliyorum. Belki de onlar inanmıyorlar ve bu inanç bir anlam ifade etmiyor bunun için bu dünyada bu dünyanın bir sınav olduğunu kabul ederek iyiliği güzelliğin ne olduğunu anlamaya her daim çalışarak egemen kılmaya çalışağımı da çalışanların var olduğuna inancımıda hatırlatmak isterim. İnandığım değerleri hiç bir şekilde satmayacağım. Her şekilde, her zaman, her yerde, her pozisyonda, her persfektiften, iyiliği ve güzelliği arayıp, daim kılmaya çalışan herkese, herşeye Saygı ve sevgilerimle
6
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir