Medimagazin logo

Hekimler yine sahnede: DRx’e İzmir’de yoğun ilgi!

“Önce İnsan Olmak” mottosuyla ortaya çıkan DRx, Türkiye Klinikleri TV organizasyonu olarak üçüncü sahnesini Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Muhiddin Erel Amfisi’nde yaptı
Hekimler yine sahnede: DRx’e İzmir’de yoğun ilgi!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İZMİR-Hekimlerin hayatlarına, çalışma pratiklerine, “insan”lıklarına mercek tutan organizasyon DRx, üçüncü ayağında da yoğun ilgi ile karşılandı. İzmir’de DRx’ler ve katılımcıları buluşturan organizasyon Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Muhiddin Erel Amfisi’nde unutulmaz bir güne daha imza attı. 

Recordati İlaç sponsorluğunda Ankara ve İstanbul'dan sonra İzmir'de yapılan DRx, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Cemil Gürgün’ün konuşmasıyla açıldı. Gürgün konuşmasında  salondaki herkesi selamlarken, Ege Tıp olarak DRx’e ev sahipliği yapmaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Erkek egemen ameliyathanelere “ben de buradayım” diyerek giren Prof. Dr. Seher Demirer sunumu ile salondan büyük beğeni topladı. Asistanlığından Türk Cerrahi Derneği Başkanlığına giden serüveni hikayeleriyle anlatan Prof.Dr.Demirer, konuşmasını “Yaptığınız işi sevdikten sonra cinsiyetin önemi yoktur” diye bitirdi.

 

 

Daha sonra müziğe olan ilgisi ile de bilinen İç hastalıkları ve Kan Hastalıkları uzmanı Dr. Can Özlü hem hikayesi de hem de DENGE grubu ile izleyicilere keyifli anlar yaşattı. 

Aynı zamanda sosyolog da olan tıbbiyeli doktor Prof. Dr. Göksel Altınışık Ergur kalemle kağıt buluşunca konuşmasıyla dinleyicileri büyük bir etki altına alırken içinden geçenleri bir kez de DRx sahnesinde aktardı.

Sağlığın da müziğin de hayatın her yerinde olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Sait Eğrilmez “Türkülerdeki Hekimlik ve Sağlıkla İlgili Türküler”in hikayesini DRx sahnesinde ‘madem ki ben bir insanım’ türküsüyle salondaki izleycileri video ile selamladı.

Milyoner tıbbiyeli olarak tanınan, Kim Milyoner Olmak İster yarışmasından büyük ödülü kazanan Tıp Fakültesi 3. Sınıf öğrencisi Arda Ayten tıp tarihi ve tıp felsefesiyle ilgili bilgileri aktarırken, bilginin yerini milyonların dolduramayacağına dikkat çekti.

 

 

Renkli isimlere sahne olan DRx sahnesi Survivor’ın Metin abisi Doktor Metin Kuş’un hikayeleri salona keyifli dakikalar yaşattı. Yaptığı onlarca mesleği sıralayan Dr.Metin Kuş, Survivor anılarını da izleyicilerle paylaştı.

Göz Hastalıkları uzmanı Op.Dr.Nilüfer Köylüoğlu bir tıbbiyeli olarak “sağlık zeka”sının ilginç yanlarını izleyicilere kendi penceresinden anlattı. Yapay zekanın tıpta kullanımı üzerinde duran Dr.Köylüoğlu, periferik retinopatide yapay zeka kullanımıyla ilgili örnekler verdi.

“Nasıl Ölmek İstersiniz?” diye çarpıcı bir soru ile izleyicilerin karşısına çıkan Doç. Dr. Taylan Özgür Sezer katılımcılara doktorluğu ilginç hikayesi ile anlattı. Sezer, organ bağışına dikkat çekerken salondaki izleyicileri konuşmasının vurucu sonuyla oldukça etkiledi. 

 

drx
izmir drx
prof. dr. seher demirer
prof. dr. goksel altinisik ergur
arda ayten
metin kus
recordati ilac
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir