Medimagazin logo

Hekimlerin özlük haklarını iyileştiren yasa teklifinin görüşmeleri ertelendi

TBMM Genel Kurulu'nda, hekimlerin özlük haklarının iyileştirilmesine yönelik düzenlemeleri de içeren yasa teklifinin görüşmeleri ertelendi.
Kaynak: DHA - Besti KARALAR
Hekimlerin özlük haklarını iyileştiren yasa teklifinin görüşmeleri ertelendi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç başkanlığında toplandı. Bilgiç, birleşime ara vererek, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül ve HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ile bir araya geldi.

Görüşmede, hekimlere verilecek ek zammın tüm sağlık çalışanlarını da verilmesi için teklife eklenecek yeni madde ihdası konusu ele alındı. Muhalefet partisi temsilcileri, teklife doktorlarla ilgili ihdas edilen maddelerin teknik, içerik ve kapsam olarak eksik olduğunu, tüm doktorları kapsamadığını dile getirdi.

Ardından Genel Kurul'da, muhalefet grup başkanvekilleri, 'Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklif'ine doktorlarla ilgili eklenen maddelerin çıkarılmasını ve ayrı bir teklif olarak getirilmesini önerdi. Fakat Genel Kurul'da, 34 maddesi kabul edilen teklifin görüşmeleri ertelenerek, 2022 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifinin görüşmelerinden sonra ele alınmasına karar verildi.

 

 

'Teklifin görüşmeleri ertelendi'

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, yazılı açıklama yaparak, "287 Sıra Sayılı Kanun Teklifi'nin görüşülmesi sırasında gelen talepler üzerine pandemi sürecinde fedakarlıkla çalışan sağlık personelimizin özlük haklarında iyileştirme yapmak için tüm siyasi parti grupların mutabakatıyla teklife yeni maddeler ihdas edilmişti. Bu ihdası müteakiben paydaşlarla da istişare ederek konuyu etraflıca ele almak için teklifin görüşmeleri bütçe sonrasına ertelenmiştir" ifadelerini kullandı. 

tbmm genel kurulu
özlük hakları
yasa teklifi
erteleme
Yorum (107)
Hemşire Mukaddes
Eee yani bir zahmet erteleyin hekim zammını. Hemşireler olmadan hekimler nasıl vazife görecek acaba? Yardımcı sağlık personeli de en az hekimler kadar zam almalıdır.
131
Cevapla
Dr Alihan
Hemşire hanım, amacınız nedir? Burası sizin hemşire odasında gluteuslarınızı yayıp kısır günü yaptığınız bir mecra değil.
0
Cevapla
Doktor
Sen 100 bine bile girememis bir hemsiresin. Derece yapmis ilk 5 bine girmis DOKTOR kadar zam, maas almak ne haddine? Size yuz veren doktor arkadaslarimda hata.
0
Cevapla
Doktor Kıvanç
Sayın hemşire mukaddes hanım keşke aynı sesiniz doktordan %20 kesilip size verildiğinde de çıksaydı bi zahmet
0
Cevapla
hasan
doktorsuz kalın mukaddes hemşire hanım. hallediverin kendi işlerinizi.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir