Medimagazin logo

Hemşire olduğu için çocuğun velayetini babaya veren mahkeme kararı iptal edildi

Ordu'da bir annenin, hemşire olduğu için koronavirüs riski taşıyabileceği gerekçesiyle çocuğun velayetini babaya veren mahkeme kararı iptal edildi. Çocuğun geçici velayeti anneye verildi
Kaynak: DHA
Hemşire olduğu için çocuğun velayetini babaya veren mahkeme kararı iptal edildi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Ordu’da Evde Sağlık Hizmetleri Servisi'nde çalışan hemşire Cemile Deniz (31), boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından koronavirüs salgını gerekçe gösterilerek velayeti alınan 5 yaşındaki oğluna kavuştu. Ordu 2'nci Aile Mahkemesi, hazırlanan bilirkişi raporu doğrultusunda çocuğun velayetinin babadan alınıp, yeniden geçici olarak anneye verilmesine karar verdi.

Cemile-Mehmet Atakan Deniz çifti, karşılıklı olarak boşanma davası açtı. Mahkeme, dava sürecinde, çiftin 5 yaşındaki oğlunun velayetini geçici olarak anne Cemile Deniz’e verdi. Ancak Mehmet Atakan Deniz, 13 Temmuz günü mahkemeye başvurarak, eşinin ambulans hemşiresi olduğunu, sürekli evlere girip çıktığını bunun da salgın nedeni ile çocuğunun ağır risk altında olmasına neden olduğunu iddia ederek, velayetin kendisine verilmesini istedi. Baba Deniz, mahkemeye verdiği dilekçesinde, şu ifadeler yer verdi:

"Çocuğumun kronik bir rahatsızlığı var. Her iki kulağında da tüp var. Bağışıklık sistemi düşük ve alerjik yapıda bir çocuk. Bu nedenle velayetin geçici olarak da olsa bana verilmesini istiyorum."

Mahkeme de çocuğun velayetini anneden alarak, babaya verdi. Mahkeme kararında, koronavirüsün bulaş oranının yüksek olmasına dikkat çekerek, “Geçici velayetin babaya verilmesi çocuğun yüksek yararına olacaktır.” dedi.

BİLİRKİŞİ RAPORU MAHKEMEYE SUNULDU

Anne Cemile Deniz avukatı İrfan Demir aracılığıyla karara itiraz etti. İtiraz üzerine Ordu 2’nci Aile Mahkemesi, psikolog ve pedagoglardan oluşan bilirkişi heyetinden rapor istedi. Bilirkişiler, anne-babanın ayrı ayrı yaşadıkları ortamları inceleyip, çocukla bir araya geldi. Heyet, görüşmeler sonunda hazırladığı raporu mahkemeye sundu.

CEMİLE HEMŞİREYE ‘VELAYET’ MÜJDESİ

Bilirkişi raporunu inceleyen Ordu 2’nci Aile Mahkemesi verdiği ara kararla annenin itirazını kabul etti. Velayeti babadan alarak yeniden geçici süreliğine anneye verdi. Mahkeme ara kararının gerekçesinde, "Çocuğun yaşı ve gelişim özellikleri itibariyla anne ilgi, sevgi ve şefkatine ihtiyaç duyduğu düşünüldüğünden, velayetin anneye verilmesinin uygun olacağı kanaati oluşmuştur." denildi.

Küçük çocuk babadan alınarak, anneye teslim edildi.

AVUKAT DEMİR: ÇOK MUTLUYUZ

Ordu’da, itirazı üzerine mahkemece verilen ara kararla velayetini alarak, çocuğuna kavuşan  hemşire Cemile Deniz’in avukatı İrfan Demir, çok mutlu olduklarını söyledi. Avukat Demir, şu ifadelere yer verdi:

"Ekim ayı içinde çocuğun velayetinin annesine verilmesine karar verilmişti. Ancak 20 Kasım'da mahkeme, kararını değiştirdi ve velayeti babaya verdi. Bizi burada ilgilendiren esas konu ise çocuğun velayeti anneden alınırken, annenin çalıştığı iş itibarıyla koronavirüs yüksek risk taşıdığından bahisle çocuğun velayetinin babaya verilmesiydi. Bu karar toplumda da infial yarattı. Önemli olan, çocuğun velayetinin annede olmasaydı. Mahkemeye itirazda bulunduk, bunun üzerine sosyal inceleme raporu düzenlendi. Raporda, 'Çocuğun, annenin ilgi ve şefkatine muhtaç olduğu, annenin yanında çok daha mutlu olduğu gözlemlenmiştir' denildi. Bu rapor üzerine çocuğun velayeti yeniden anneye verildi." 

 

 

hemşire
velayet
koronavirüs
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir