Medimagazin logo

Hemşire sayısı yüzde 257, doktor sayısı yüzde 92 arttı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu, öğretmen sayısında yüzde 75, hemşire sayısında yüzde 257, doktor sayısında yüzde 92, din görevlisi sayısında yüzde 50, kariyer meslek mensubu sayısında yüzde 351 oranında artış sağladıklarını ifade etti.
Kaynak: AA
Hemşire sayısı yüzde 257, doktor sayısı yüzde 92 arttı!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

"Nitelikli personel istihdamına önem verdik"

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonununda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının 2018 yılı bütçesinin sunumunu yapan Sarıeroğlu, 

2018 yılında da kamuda başta eğitim, sağlık ve güvenlik olmak üzere her alanda ihtiyaç duyulan nitelikli personel istihdamını karşılayacaklarını belirten Sarıeroğlu, iktidarları döneminde nitelikli personel istihdamına önem verdiklerini vurguladı.

Bu bakış açısıyla öğretmen sayısında yüzde 75, hemşire sayısında yüzde 257, doktor sayısında yüzde 92, din görevlisi sayısında yüzde 50, kariyer meslek mensubu sayısında yüzde 351 oranında artış sağladıklarını ifade etti.

Kamuya istihdamda engelleri kaldırdıklarına işaret eden Sarıeroğlu, şunları söyledi:

"Sosyal devlet olmanın gereği olarak engelli memur kadrolarına yapılacak atamaları, genel atama sınırlamasından istisna tuttuk. Son 15 yılda engelli memur istihdamında yaklaşık 9 kat artış sağladık. 24 Ağustos 2017'de 2 bin 363 kadroya engelli vatandaşlarımızın yerleştirme işlemini gerçekleştirdik. Bu yerleştirme sonrasında engelli memur sayımız 52 bini aşmış durumda. Kamu kurumlarımızın kontenjan açığı, eğitim düzeylerine göre engelli memur talepleri doğrultusunda 2018 yılının ilk çeyreğinde 2 bin 500, son çeyreğinde de 2 bin 500 olmak üzere toplam 5 bin engelli kardeşimizi daha kamu kurumlarımıza yerleştireceğiz. 2018 yılı ilk çeyrekteki yerleştirme işlemimizi Mart ayında yapacağız. Bu konuda yapacağımız bir diğer düzenleme de EKPSS sonuçlarının geçerliliğinin 2 yıldan 4 yıla çıkarılmasıdır."

Bakanlığın bütçesi

Bakanlığın 2018 yılı toplam bütçesinin 59 milyar 738 milyon 565 bin lira olduğunu, bakanlığın merkez ve yurtdışı teşkilatı toplam harcamaları için 353 milyon 245 bin lira ödenek talep edildiğini kaydeden Sarıeroğlu, Bakanlık bütçesinden, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığına SGK finansman açığı, işveren prim indirimi, sandıklara ilişkin teşvik ödemeleri ve işverene asgari ücret desteği için toplam 54 milyar 442 milyon 431 bin lira, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğüne cari transferler, sermaye transferi ve İşsizlik Sigortası Fonu Hazine Prim Katkısı için toplam 4 milyar 924 milyon 834 bin lira, Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü'ne cari transfer ve sermaye transferi için toplam 17 milyon 935 bin lira kaynak ayrılmasının öngörüldüğünü açıkladı.

istihdam
hemşire
doktor
Yorum (3)
fly
sayısını artırdığınız hekimleri tarlaya ekersiniz artık..vizyonunuz düşük olduğu için sorunları algılayamıyorsunuz..en yakınınız bu sistemin maduru olsun Amin
32
Cevapla
Ali
Tek yol toplu istifa...
14
Cevapla
Macit Turan
Sayı her şey demek zaten. Kalite? Kantite?
5
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir